Mizah dünyasını sarsan ölüm!

Mizah dünyasını sarsan ölüm!
Mizah dünyasını sarsan ölümü duyanlar bu sefer gülemedi. Herkesi üzen ve mizah dünyasında haklı bir üne kavuşan ünlü karikatürist hangi dergilerde çiziyordu?

Sanat dünyası bir sanatçının ölümüyle sarsıldı. Mizah dünyasını sarsan ölümü duyanlar bu sefer gülemedi. Herkesi üzen ve mizah dünyasında haklı bir üne kavuşan ünlü karikatürist hangi dergilerde çiziyordu? Şimdi detaylar

Mizah dünyasını sarsan ölüm!

Yaptığı karikatürist ve çizgileriyle mizah dünyasında haklı bir üne kavuşan Murat Kürüz aramızdan ayrıldı. Mizah dergileri Gırgır ve Fırt dergilerinde çizen, bir başka karikatürist dergisi olan Limon dergisini kuran Murat Kürüz kansere yenik düştü. Müthiş espri yeteneğiyle herkesi güldüren ünlü karikatürist bu sefer herkes üzdü. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Karikatürist Murat Kürüz uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. 60 yaşında aramızdan ayrılan karikatürist Murat Kürüz’ün ölümü herkesi şok etti.

Mizah dünyası kan ağlıyor

1977 yılında Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde sanatını konuşturan Murat Kürüz Bodrum’a yerleşse de üretmeye devam ediyordu. Siyasi çizgisiyle sanat dünyasında bir çığır açan Limon dergisini üç arkadaşı ile birlikte kuran Murat Kürüz, Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Sanatını genellikle dergilerde sürdüren usta karikatürist ayrıca TRT 1 ve TGRT'de program yapımcılığı yapıyordu. Emekli olarak 3 yıl önce Bodrum’a yerleşe Murat Kürüz yüksek ateş rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınmış ve zatürre teşhisi konmuştu. Son zamanların vebası Korona testi negatif çıkınca sevenlerini umutlandıran usta çizer bir yıldır tedavi gördüğü mide kanserinden vefat etti. Çok sevdiği Bodrum’a defnedilecek sanatçıya canlitv ailesi olarak Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

Murat Kürüz kimdir?

1960 doğumlu sanatçı henüz 17 yaşındayken dönemin en ünlü dergilerinde çizmeye başladı. Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde edindiği tecrübeyi bir üst seviyeye çıkararak Limon dergisin kuran Murat Kürüz önce TRT 1 ardından da TGRT'de program yapımcılığı yaptı. Sabah gazetesindeki serüveni 8 yıl süren usta çizer mizahi birçok derginin yönetmenliğini ve yönetmen yardımcılığını yaptı. Birçok dizi ve filme çizgi-yazar olarak imza atan ünlü karikatürist Portakal Filmcilik şirketini kurdu. Başta 159 bölüm süren Gurbetçiler dizisini olmak üzere birçok dizinin karikatüristliğini üstlendi. Dergilerde çizdiği karikatüristleri topladığı beş adet kitabı yayınlanan Murat Gürüz yurtiçinde ve dışında resim sergisi açtı. TRT Çocuk kanalında Karikatür Okulu adındaki programın yapımcısı ve çizeri olan Murat Kürüz mizah dünyasında karikatüristi sevdiren adam olarak ün yapmıştı.

25-04-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar