Müge Anlı'da babasını öldürdüğünü itiraf eden Gizem için mahkeme kararını verdi

Müge Anlı'da babasını öldürdüğünü itiraf eden Gizem için mahkeme kararını verdi
Ekranların ilgiyle takip edilen gündüz kuşağı programı Müge Anlı İle Tatlı Sert'te babasını öldürdüğünü itiraf eden 18 yaşındaki Gizem için mahkeme kararını verdi.

ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programına geçen sezon konu olan Abdullah Gazi Akbıyık cinayetinin sırrı programda yapılan itirafla çözülmüştü. Canlı yayında annesine şiddet uygulayan ve zorla senet imzalatmaya çalışan babasını annesini korumak amacıyla öldürdüğünü itiraf eden Gizem A. ve annesi gözaltına alınırak tutuklanmıştı. Afyonkarahisar'da görülen davanın dünkü karar duruşmasında ise Gizem A. ve annesi için verilen cezalar belli oldu. Cinayeti üstlenen anneye 16 yıl 8 ay ceza verilirken Gizem A'ya ise 2 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 18 yaşındaki Gizem'in hapishanede kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Cinayeti canlı yayında itiraf etmişlerdi!

Lise öğrencisi Gizem A. tartışma anında babasının elindeki silahın ateş aldığını ve babasının yere yığıldığını söylemişti. Olay yerinde beraber bulunan Gizem ve annesi panik yaşadıklarını ve küçük kardeşlerine de durumu anlatarak, cinayeti annenin işlediği yönünde ifade verdiklerini söylemişlerdi. Savcılık makamı da iddianamesini anne üzerine inşaa etmişti. Gizem canlı yayında yaptığı itirafta da silahın nasıl ateşlendiğini anlamadığını söylemişti. İfadelere göre silah babalarının elindeydi. Canlı yayında gelen itirafın ardından anne ve Gizem gözaltına alınıp tutuklanırken, küçük kardeş de sorgunun ardından adli kontrolle serbest bırakılmış ve Sosyal Hizmetler yurduna gönderilmişti.

Gizem neden tahliye edildi?

ATV ekranlarında gündeme gelen olay Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde gerçekleşmişti. Daha önce de eşini darp ve polise mukavemet suçlamasıyla 5 yıl hapis yatan 52 yaşındaki Abdullah Gazi Akbıyık'ın ortadan kaybolmasıyla aile yakınları Müge Anlı'ya başvurmuştu. Müge Anlı'nın programında konunun işlenmesinin ardından ortaya çıkan ifadeler cinayetin aydınlanmasını sağladı. Akbıyık'ın eşi ve büyük kızı Gizem canlı yayında itirafta bulunarak yaşananları tüm ayrıntılarıyla itiraf etti. 14 Şubat 2019'da yapılan itirafın ardından tutuklu bulunan anne Kıymet A. ve Gizem A. hakkında mahkeme süreci devam ediyordu. Dün yapılan karar duruşmasında ise nihai karar verildi ve anne Kıymet A. 16 yıl 8 ay, Gizem A. ise 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gizem'in içeride bulunduğu süre cezasından düşürülerek tahliye edildi.

13-09-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar