Murat Yıldırım’ın Aziz’den Sonraki Yeni Projesi Belli Oldu!

Murat Yıldırım’ın Aziz’den Sonraki Yeni Projesi Belli Oldu!
Show TV’de yayınlanan ‘Aziz’ dizisinde Aziz karakterine hayat veren başarılı oyuncu Murat Yıldırım, dizinin bu sezon finali yapmasının ardından rol alacağı yeni projesi belli oldu

Show Tv ekranlarının bu sezon ilk bölümü 5 Kasım 2021 tarihinde yayınlanmaya başlayan Aziz dizisinde Aziz karakteri ile ekranlara gelen Murat Yıldırım’ın yeni projesi belli oldu. O3 Medya imzalı, yapımcılığını Saner Ayar’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Recai Karagöz’ün oturduğu, senaryosunu Eda Tezcan kaleme alıyor. Dizinin proje tasarımını ise Zeynep Günay Tan üstleniyor. Bir dönem dizisi olan Aziz dizisi’nin konusu Hatay’da Fransız -Türk döneminde geçer. Tarihi, aksiyon ve dram türündeki Aziz dizisinin başrollerini Murat Yıldırım (Aziz Payidar), Simay Barlas (Efnan Payidar), Damla Sönmez (Dilruba), Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış ve Güven Murat Akpınar’ın paylaşıyor. Bu sezonun iyi yapımlarından olmasına rağmen, son dönemdeki reytinglerinin düşük gelmesi sebebi ile sezon sonunda final yapıp yapmayacağı merak edilirken, Murat Yıldırım’ın yaz dönemi içinde boş durmayacağı ortaya çıktı. İşte Murat Yıldırım’ın yeni projesinin detayları…

 
Murat Yıldırım’ın Yeni Projesi Ne?

Geçtiğimiz yıl Show Tv ekranlarında Ramo adlı dizi ile ekranlara gelen Murat Yıldırım bu sezon da Aziz dizisi ile yine aynı kanalda ekranlara geldi. İzleyenlerin milli duygularını öne çıkartan Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlığını kaybetme pahasına verdiği Hatay mücadelesinin ve bu vatan toprağının yeniden ülkemize katılmasının arka planında yaşanan insan hikayelerini anlatıyor.

 

İyi bir çıkış yapan Murat Yıldırım Aziz dizisinde Simay Barlas ile de iyi bir dizi çifti oldu. Dizi son bölümlerinde reytinglerinin düşük gelmesi sebebi ile 2. Sezonu olup olmayacağı henüz belli değil. Sezon final tarihine kadar yeni bir sözleşme yapılmazsa bu durumda Aziz dizisi 26. bölümü ile 27 mayıs 2022 cuma günü final yapacak.

 

Peş peşine yeni projelerde yer alan Murat Yıldırım, yaz döneminde de yine boş durmayıp şimdiden yeni bir proje ile gündeme geldi. Yeni projesinin beyazperde de izleyici ile buluşması planlanan bir film olduğu öğrenilen Murat Yıldırım ‘Yer Eksi İki’ adlı sinema filmi ile izleyici karşısına çıkacak.

Murat Yıldırım ‘Yer Eksi İki’ Adlı Sinema Filmi İle Geliyor!

Murat Yıldırım, Aziz dizisinin ardından fazla dinlenemeden Haziran ayı itibariyle filmin çekimlerine başlayacak. Yer Eksi İki isimli filmin hikayesi Hakan Evrensel’in aynı isimli kitabından uyarlandı. Filmin yapım şirketi Orgino Medya olurken, yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş yapıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Ozan Uzunoğlu otururken, senaryosunu kitabın yazarı Hakan Evrensel kaleme alıyor.

Yer Eksi İki adlı filmde Murat Yıldırım ‘Tayfun Yüzbaşı’ karakterine hayat verecek. Filmde yer alacak diğer isim ise Müslüm Baba filmi rolü ile tanınan oyuncu Şahin Kendirci oldu. Şahin Kendici ise Salman rolünü canlandıracak.

Filmde Murat Yıldırım’ın, Aziz dizisindeki partneri Simay Barlas’ın da oynamasını istediği konuşuluyor.


‘Yer Eksi İki’ Film Konusu Ne?

Güneydoğuda 15 yıl süren terör döneminin en önemli, cesur ve gerçekçi tanıklarından ‘Güneydoğu Öyküler’in yazarı  Hakan Evrensel’in kitabında ‘Yer Eksi İki’nin konusu, birbirlerinden habersiz 3 kişi olan bir gazeteci, yöre halkından bir genç ve bir karakol komutanı yüzbaşı’nın Güneydoğu Anadolu bölgesinin bir köşesinde yaşadıklarını konu ediniyor. 

Gerçek yaşanmış hikayeden konu alınan İki ağabeyi PKK’ya katılmış kasaba bakkalı Salman, yıllar sonra tedavi ile karısı hamile kalmış Tayfun Yüzbaşı ve Güneydoğu’ya haber yapmak için gelen gazeteci Ufuk kendi dramlarını yaşıyorlar. Şimdiye kadar yazılan Güneydoğu terörü üzerine bu ilk romanda üniformasının bomba ceplerinde taşınmış, kana, baruta, çamura bulanmış bir kalemle Güneydoğu Anadolu’da geçen ve aslında sonsuz bir trajedi kadar uzun süren ‘dört gün’ü anlatıyor.


13-05-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar