Müzik dünyasının sevilen ismi yapımcı Hasan Saltık vefat etti

Müzik dünyasının sevilen ismi yapımcı Hasan Saltık vefat etti
Ünlü yapımcı Hasan Saltık 57 yaşında vefat etti. Müzik dünyasının sevilen ismi Hasan Saltık'ın ani vefatı birçok sanatçıyı ve sevenlerini yasa boğdu.

Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık 57 yaşında hayata veda etti. Birçok sanatçının albümünde imzası bulunan Kalan Müzik şirketinin sahibi Hasan Saltık geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti. Müzik dünyasında tanınan ve sevilen yapımcılardan biri olan Saltık'ın vefat haberini sanatçı dostu Ferhat Tunç verdi. Ferhat Tunç'un sosyal medyadan duyurduğu haber müzik dünyasında şok etkisi oluşturdu. Birçok sanatçıyla çalışan Hasan Saltık'ın vefat haberinin ardından sanatçı dostları yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdi. Etnik müziğin Türkiye'de gelişmesine katkı sunan Hasan Saltık'ın vefatı her kesimden sanatçı tarafından büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.

Hasan Saltık'ın vefatı müzik dünyasını yasa boğdu

Kalan Müzik şirketinin sahibi Hasan Saltık geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. Ünlü yapımcının vefat haberini sanatçı Ferhat Tunç verdi. Bir paylaşım yapan Ferhat Tunç, "Kalan Müzik sahibi ve hemşehrimiz Hasan Saltık'ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Tüm Saltık Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Devri daim olsun" ifadelerini kullandı. Haberin duyulmasının ardından müzik dünyasından isimler Saltık'ın vefatı nedeniyle sosyal medyadan paylaşımlar yaptı. Birçok sanatçıyla yolları kesişen Saltık'ın ardından yazılanlar ise ne kadar çok sevildiğini anlatır mahiyetteydi. İşte yapımcı Hasan Saltık'ın ardından yapılan bazı paylaşımlar;

Şevval Sam: "En büyük yol arkadaşımı kaybettim. Üzüntümü kelimelerle ifade edemiyorum."

Aynur Doğan: "Her kesin çaresizliğine çare, umutsuzluğuna umut oluyordun. Kaybolmuş heyecanları diriltip, kapına her gelene mutlaka bir derman buluyordun. Nefesimi kestin... Hayatımdaki en dayanılmaz acısı oldun bugün! Çok üzgünüm çok! Seni çok özleyeceğim... Devrin daim olsun."

Sabahat Akkiraz: "Ah ki ah. Yüreğimi yaktın Hasan. Güldüğümüz anlar resimlerde kaldı dede. Hasan Saltık hakka yürüdü. KALAN Yola, müziğe, kültürümüze hizmetin. Nur içinde uyu. Çok erken oldu. Çok üzgünüm."

Prof Dr. Selçuk Şirin: "Bu ülkeyi seven her yurttaşın Hasan Saltık’a bir teşekkür borcu var. Modern ülkelerde kamu kurumlarının, üniversitelerin yaptığı işi o Kalan Müzik’te tek başına gerçekleştirdi. Bu toprakların türkülerini, ninnilerini arşivleyerek dünyaya armağan etti. Devri daim olsun."

Gökhan Özoğuz: "Bir sebep olur çıkar Yolcu yola Yol hiç durmadan devri daim ola Sebebi ruhu beyan hasansaltık uğurlar ola."

Hazal Kaya: "Hasan abim gitmiş…Çok üzgünüm…Başımız sağolsun."

Hasan Saltık kimdir?

Kalan Müzik sahibi yapımcı Hasan Saltık, 1964 yılında Tunceli'de doğdu. 1992'de Kalan Müzik'i kurdu. Koleksiyonerlerden ve eski müzisyenlerden derlediği unutulmaya yüz tutmuş eserleri Kalan Müzik etiketiyle etnomüzikolojiye kazandırdı. Türkiye'nin kültürel özelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla 900'e yakın proje hazırladı. Müzik ve kültür dünyasına katıkısı büyük olan Hasan Saltık geçirdiği kalp krizi nedeniyle 57 yaşında hayata veda etti.

03-06-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar