Müzisyen Ayhan Alptekin Hayatını Kaybetti

Müzisyen Ayhan Alptekin Hayatını Kaybetti
Karadeniz müzikleriyle dikkatleri çeken ve hayatı boyunca Karadeniz Müziği yapan usta yorumcu ve müzisyen Ayhan Alptekin hayatını kaybetti.

Dün hayata veda eden usta keman virtüözü İlyas Tetik’in ardından bugünde müzik dünyasını derinden üzen bir haber geldi. Karadeniz müziğinde usta olan ve özellikle Karadeniz bölgesinde çok sevilen ve tanınan usta müzisyenlerden Ayhan Alptekin bugün hayata veda etti. Karadeniz Müziğinin usta yorumcularından olan 56 yaşındaki Ayhan Alptekin’in hayata veda etmesi başta Karadeniz bölgesinde yaşayanlar olmak üzere tüm ülkede derin bir üzüntüye sebep oldu. Uzun süredir beyin tümörü sebebiyle tedavi gören Ayhan Alptekin’in tüm tedavilere ve müdahalelere karşın kurtarılamadı ve tedavi gördüğü Rize’de 56 yaşında vefat etti. Ünlü müzisyenin hayata veda ettiğini duyanlar ailesine başsağlığı mesajları yolladı. Magazin basını ve sosyal medyada da gündem olan ünlü müzisyenin kaybı aynı zamanda müzik camiasında da büyük üzüntüye sebep oldu.

Karadeniz Şarkıları Öksüz Kaldı

Karadeniz müziğinin önde gelen temsilcilerinden biri olan ve uzun yıllardır Karadeniz müziği yapan usta isim müzisyen Ayhan Alptekin yaklaık10 aydır mücadele ettiği beyin tümörü hastalığını yenemeyerek Rize’de tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Ünlü şarkıcı bugün tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde sabah saatlerinde son nefesini verdi. Küçük yaşlardan itibaren müzik dünyasının içinde yer alan Ayhan Alptekin müziğe küçük yaşlarda melodika ve mandolin çalarak başladı. 1982 yılında Yıldızlar adlı müzik grubunu kuran Ayhan Alptekin yaşamı boyunca pek çok özgün esere imza attı. Oy Nana, Ah Ulan Ah, Gel Beni Dinle adlı albümler ünlü müzisyenin çıkardığı albümlerden en dikkat çekenleriydi. Bizde ünlü müzisyen Ayhan Alptekin’e Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Ayhan Alptekin Kimdir?

Bugün beyin tümörü sebebiyle 56 yaşında hayata veda eden Karadeniz Müziğinin usta isimlerinden Ayhan Alptekin 1965 yılında Rize’de dünyaya gelmiştir. Laz kökenli bir ailenin çocuğu olan Ayhan Alptekin henüz9 yaşındayken melodika ve mandolin çalarak müzik dünyasına adım atmıştır. 1982 yılında kendi müzik grubunu kuran Ayhan Alptekin Karadeniz bölgesinde düzenlenen etkinliklerde sahne almaya başlamıştır. Küçük yaşlardan itibaren müzik dünyasının içinde yer alan ve bugüne kadar pek çok özgün esere ve albüme imza atan Ayhan Alptekin Karadeniz Bölgesinde en çok tanınan ve dinlenilen müzisyenlerin başında gelmektedir.

06-07-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar