Netflix Corona krizini fırsata çevirdi!

Netflix  Corona krizini fırsata çevirdi!
Tüm Dünyay krize sokan Coronavirüs kabusu bazıları için fırsata dönüştü. Dijital Platform Netflix krizi fırsata çevirmeyi nasıl başardı?

Aralık 2019 tarihinden beri gündemimizi meşgul eden Corona virüsü en sonunda ülkemize de sıçradı. Tüm Dünyayı krize sokan Coronavirüs kabusu bazıları için fırsata dönüştü. İşte Dijital Platform Netflix krizi fırsata çevirmeyi başardı. Sıradan bir firma iken bugün bir dünya devi olan Netflix bunu nasıl başardı, haberimizde.

Netflix Corona krizini fırsata çevirdi!

Çin’de ortaya çıkıp tüm Dünyayı sarsan Corona virüsü tüm insanlığın ortak derdi haline geldi. Devletler çare olarak insanları evlerine hapsetmeye, toplu organizasyonları iptal etmeye çalışıyor. Korkuyla evlerine kapanan insanlar Tv, bilgisayar ve cep telefonuyla yani ekran karşısında vakit geçirmeye başladı.

Topluca salgın bir film izliyoruz

Corona virüsü, 115 ülkeyi esir olmuş durumda.  Devletler ciddi tedbirler alıyor, insanları evlerinde vakit geçirmeye zorluyor. Sokağa çıkışlar yasaklanıyor, uçuşlar iptal oluyor, maçlar seyircisiz oynanıyor, okullar tatil ediliyor, sinema salonları bir bir kapanıyor. Kriz böyle devam ederse çok yakında toplu hayat neredeyse imkansız hale gelecek. İnsanlık adeta Steven Soderbergh imzalı Contagion (Salgın) filmini bu sefer gerçek hayatta yaşamaya başladı.

Corona sadece sinemaları değil hayatı vuracak!

Corona virüsü birçok ülkede hayatı durma noktasına getirdi. İnsanlar artık evlerinden çıkamıyor. Tüm işlerini evlerinden, internet üzerinden karşılamaya çalışıyorlar. Bu durum en çok Tv ve internet şirketlerine yaradı. İşte krizi fırsata çevirmek isteyen Netflix insanların evlerinde hoşça vakit geçirmeleri için harekete geçti bile.

Karantinaya çare: Netflix izlemek

Corona virüsü ne zaman biter, karantina ne vakit kalkar, doğrusu hiç kimse bilmiyor. Hal böyle olunca insanlar evlerinde ekran karşısında daha çok vakit geçirecek. ülkemizde canlitv platformun başını çektiği Dijital Platformlar arşivlerini açıp insanlara ekran karşısında hizmet vermeye başladı. Film arşivleri depolardan çıkarılıp ekranlara servis ediliyor, üyelik paketleri yeniden düzenleniyor. Krizi fırsata çeviren Netflix adeta “ben her konuda bolca üretiyorum, boş verin başkalarının yaptıklarını, benim içeriğimi tüketin” diyerek elinde ne var ne yok üyelerine sunmaya başladı.

Büyüyen bir dev: Netflix

1997 yılında Amerika’da kurulan Netflix tıpkı Coronovirüs gibi 190 ülkeye yayıldı. 190 ülkede 160 milyon abonesiyle sektörü domine eden Netflix, ülkemizde 1,5 milyon aboneye sahip. Yerel dizileri satın alan, hatta yerel diziler yaptıran Netflix kim bilir çok yakında Tv, Sinema gibi eğlence sektörünün yerini alacak. "Küresel düşün, yerel hareket!" düsturuyla hareket eden Dijital Platform, tam bir başarılı pazarlama öyküsü. Ülkemizde Atiye, Osmanlı'nın Doğuşu, Muhafız gibi diziler yapan şirket Corono virüsü sayesinde büyümeye devam edecek.

11-03-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler