Zümrüdü Anka Dizisi Nisa Özgüç (Itır Esen) Kimdir?

Zümrüdü Anka Dizisi Nisa Özgüç (Itır Esen) Kimdir?
Fox Tv’de ekrana gelen yeni dizileren Zümrüdü Anka’nın oyuncu kadrosuna yeni bir oyuncu daha katıldı. Itır Esen Nisa Özgüç karakteri olarak diziye dahil oldu. İşte detaylar!

Fox Tv ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanan ve Pastel Film imzalı Zümrüdü Anka seyirci tarafından ilgiyle seyredilmeye devam ediyor. Yönetmenliğini Cemal şan’ın üstlendiği ve senaryosu Can Sinan tarafından kaleme alına Zümrüdü Anka’nın oyuncu kadrosunda Alp Navruz, Ceren Yılmaz, Selim Bayraktar, Sebahat Kumaş, Ayten Uncuoğlu, Umut Karadağ, Hatice Aslan gibi oyuncuların yer aldığı dizi imkansız bir aşkı ve aileler arasında süren kavgayı konu ediniyor. Kapadokya’da çekilen ve reyting olarak da oldukça iyi bir durumda olan dizinin oyuncu kadrosuna yeni bir isim daha eklendi. Türk sinemasının usta oyuncularından Itır Esen dizide Nisa Özgüç karakterini canlandıracak. İşte detaylar!

Zümrüdü Anka’ya Taze Kan!

Pastel Film tarafından hazırlanan ve Fox Tv’de ekrana gelen Zümrüdü Anka henüz yeni başlayan dizilerden biri. 7. Bölümü yayınlanacak dizi birbirine aşık iki çiftin aşkını anlatıyor. Kapadokya’da çekilen ve seyircinin ilk bölümden itibaren heyecanla takip etmeye başladığı dizi güçlü oyuncu kadrosunu yeni bir isimle daha güçlendirdi. Türk Sinemasının usta oyuncularından Itır Esen’in Nisa Özgüç olarak dahil olduğu Zümrüdü Anka cumartesi akşamları ekrana geliyor. Itır Esen’in önümüzdeki bölümden itibaren izleyiciyle bululaşacağı dizinin usta oyuncuyla daha da güçleneceği düşünülüyor. Nisa Özgüç dizide Hamit Özgüç’ün annesi rolünü oynayacaktır. Örf ve adetlerine sıkı sıkıya bağlı olan Nisa çocuklarına kol kanat geren sahipsiz bırakmayan güçlü ve mücadeleci bir kadını canlandıracaktır.

Itır Esen (Nisa Özgüç) Kimdir?

Fox Tv’nin Cumartesi akşamları yayınlanan Zümrüdü Anka dizisine dahil olan Itır Esen 30 Mart 1957 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Oyunculuktan önce model olarak podyumlarda yer alan usta oyuncu ilk olarak 1975 yılında Aşk-ı Memnu adlı dizide rol almıştır. Daha sonra Adile Naşit ve Münir Özkul ile Neşeli Günler adlı sinema filminde rol alan oyuncu peş peşe pek çok filmde rol almıştır. Bir süre filmlere ara veren oyuncu daha sonra yeniden oyunculuğa dönmüştür. Itır Esen’in rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardır. Bir Deli Sevda, Kalbimin Sultanı, Gamsız Hayat, Kurt Kanunu, Deli Saraylı, Kuzey Rüzgarları, Doktorlar, Yeniden Çalıkuşu, Çemberimde Gül Oya, Aliye, Yeditepe İstanbul, Annem, Aşk Ağlatır, Taş Mektep, Güneşi Gördüm, Gülen Gözler, Cennetin Çocukları, Aile Şerefi, Neşeli Günler…

10-03-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar