Netflix Dizisi Hakan: Muhafız Davalık Oldu!

Netflix Dizisi Hakan: Muhafız Davalık Oldu!
Netflix’in ilk Türk yapımı olan Hakan: Muhafız senaryonun çalıntı olduğu iddiasıyla davalık oldu. Davada senaryonun çalıntı olup olmadığına karar verilecek. Detaylar haberimizde!

İnternet yayın platformu Netflix özellikle ülkemizde en çok seyredilen ve internet üzerinden yayın yapan platform olarak ön plana çıkıyor. Platform dünyanın her yerinden özgün formatları destekleyerek ve yayınlayarak daha çok abone bulmak ve bulunduğu ülkede en çok abonesi olan platform olmak için çabalıyor. Netflix’te yayınlanmaya başlayan ve iki sezonu geride bırakan ve üçüncü sezon için hazırlanan Netflix’in ilk Türk yapımı olan Hakan: Muhafız’da platformun en çok seyredilen ve merak edilen yapımlarından. Oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy, Ayça ayşin, Turan Hazar Ergüçlü, Okan yalabık, Mehmet Kurtuluş, Engin Öztürk, Yurdaer Okur, Çiğdem Sel Işık Onat, Burçin Terzioğlu gibi ünlü oyuncuları bünyesinde barındıran yapım bu günlerde çok daha farklı bir sorunla karşı karşıya. İşte detaylar!

Hakan Muhafız’a Dava!

Netflix’in ilk Türk Dizisi olan Hakan: Muhafız bugünlerde kendisine açılan dava nedeniyle zor zamanlar yaşıyor. Senarist Adem Bıyık tarafından açılan davada Adem Bıyık Hakan: Muhafız’ın senaryosunun kendisine ait olduğunu iddia ederek dizinin yapım şirketi O3 medyaya dava açtı. İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi’nde açılan davaya tarafların avukatları katıldı. Mahkeme’nin Adem Bıyık ve O3 medya arasında sulh ve arabulucu arasında görüşme sağlayıp sağlamayacaklarını sorması üzerine iki tarafta sulh istemediklerini belirtti ve Adem Bıyık dizinin ilk üç bölüm senaryosu, hikaye geçişleri, karakter konumlandırmaları ve diyalogların incelenmesini talep etti. Mahkemede gerekli belgelerin tamamlanması ve bilirkişi raporu için mahkemeyi 24 Eylül tarihine erteledi. Bundan sonra süreç nasıl gelişecek ve dava ne şekilde sonuçlanacak yazılarımızda sizlere bildirmeye devam edeceğiz.

Hakan Muhafız Konusu Ne?

Netflix’te iki sezonu yayınlanan ve üçüncü sezonu başlayacak olan Hakan: Muhafız, herkes gibi yaşayan genç bir adam olan Hakan’ın kendinde daha önce fark etmediği bazı özellikleri fark etmesini ve bunun sorumluluklarıyla yüzleşmesini anlatıyor. Hakan hiç beklemediği bir anda 15 milyonluk İstanbul’da yaşayan insanlardan daha farklı bir konuma gelir. Yüzlerce yıldır ölümsüzlerin tehdidi altındaki şehri kurtarmak onun sorumluluğundadır artık. İstanbul’un yeni muhafızı olan hakan bu sorumlulukla yüzleşir ve yapması gerekenleri bir bir öğrenmeye ve ölümsüzlerle mücadeleye başlar.

28-02-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar