Netflix Türk Dizisini İptal Etti!

Netflix Türk Dizisini İptal Etti!
Hakkında uzun süredir tartışma yapılan ve ne karar verileceği merakla beklenilen Şimdiki Aklım Olsaydı Dizisi ile ilgili Netflix kararını verdi. İşte detaylar!

Tüm dünyanın en çok abonesi olan ve en fazla içeriğe sahip İnternet Yayın Platformu Netflix’ten Türk dizi severleri üzen bir haber geldi bugün. Daha önce yetkililerle bazı konularda anlaşamadığı iddia edilen ve Türkiye’den çekileceği yönünde söylentiler çıkan Netflix’ten yapılan açıklama Türkiye’den çekilme yönünde olmadı ancak başka bir konuda alınan karara seyirciler üzüldü. Netflix Ay Yapım tarafından hazırlıkları süren ve sete çıkmasına bir gün kala çekimleri durdurulan ve seyircinin de merakla beklediği yapımlardan biri olan Şimdiki Aklım Olsaydı adlı yapımı iptal ettiğini duyurdu. Bu kararla platformun uzun süredir tartışma konusu olan eşcinsel içerikle ilgili tavrı ve tepkisi de belli olmuş oldu. Türkiye’den çekilme ya da yapımda değişikliğe gitme yerine projeyi iptal eden Netflix’in bu kararı takipçilerini hayal kırıklığına uğrattı. İşte detaylar!

Şimdiki Aklım Olsaydı İptal Edildi!

Ay Yapım tarafından hazırlıkları sürdürülen ve İnternet yayın Platformu Netflix’te yayınlanacağı duyurulan Şimdiki Aklım Olsaydı projesinde beklenmedik bir karar alındı ve yapım içerinde yer aldığı iddia edilen eşcinsellik temaları sebebiyle iptal edildi. Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstlendiği dizide Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu ve Burak Yamantürk gibi oyuncular yer alıyordu. Dizinin senaristi Ece Yörenç bu karara tepkisini daha önce dile getirmiş ve “Bir gey karakter nedeniyle dizinin çekimlerine izin verilmediğini ve bunun ilerisi için çok korkutucu” olduğu yönünde ifadeler kullanmıştı. Sete çıkmasına bir gün kala iptal edilen dizinin bekleyenleri ve Netflix aboneleri alınan karara tepkili olsalar da yinede Netflix’in Türkiye’den çekilmemesini sevinçle karşıladı.  

Netflix Açıklama Yaptı!

Ay Yapım tarafından hazırlanan ve Ece Yörenç’in kaleminden çıkan Şimdiki Aklım Olsaydı adlı yapımın iptal edilmesiyle ilgili yayıncı Netflix’ten bir açıklama geldi. Netflix Türk makamlarının kendilerine Şimdiki Aklım Olsaydı dizisi için lisans almak istiyorsa söz konusu dizinin senaryosundaki eşcinsel karakteri çıkarması gerektiğini söylediğini bildirdi. Netflix “Türk Yetkililer Netflix eğer Şimdiki Aklım Olsaydı dizisi için yayın hakkı almak istiyorsa senaryodan eşcinsel karakteri çıkarmalı dediler” ifadesini kullandı. Ayrıca Netflix “Yazarın senaryosunun söz konusu karakter olmadan hayata geçirilemeyeceği için Netflix seriyi iptal etmeye karar verdi” ifadelerine yer verdi.

23-07-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar