Netflix Türk Yapımlarını Durdurdu!

Netflix Türk Yapımlarını Durdurdu!
Bugün gelen bir karar dizi ve film yapımcıları arasında adeta şok etkisi yarattı. İnternet yayın platformu Netflix Türk yapımlarını durdurduğunu açıkladı. İşte detaylar!

Dünyanın en büyük ve yaygın İnternet yayın platformu olan ve tüm dünyada bir numara olan Netflix tarafından alınan karar Türk yapım şirketlerinde adeta şok etkisi yarattı. Dünyanın televizyon yayıncılını sorgulamasına sebep olan ve yayınladığı orijinal ve yerli yapımlarla tüm dünyada takip edilen ve yüz binlerce abonesi olan Nefflix’in aldığı bu kararla Türk yapımlarının hazırlıkları ve sete çıkanların da çekimleri durduruldu. Bu karara neyin sebep olduğu bilinmezken yapım şirketleri de alınan bu karar doğrultusunda hazırlıklarını durdurdu ve sete çınan yapımlarda setleri tatil etti. İnternet yayın platformu Netflix’in bu kararı almasında içeriklerinde eşcinsellik unsuru olması sebebiyle sık sık uyarı almasından kaynaklandı iddiaları gündeme geldi. Peki bundan sonra ne olacak? İşte haberin detayları!

Netflix Türkiye’den Çekiliyor mu?

Bugün gelen bir haber yapım şirketlerinde adeta şok etkisi yarattı. İnternet yayın platformu olan ve tüm dünyada yüz binlerce, milyonlarca abonesi olan ve her ülkede yerli içeriğin yanı sıra orijinal yapımlara da ağırlık veren Netflix şok bir kararla Türkiye’de ürettiği yapımları durdurma kararı aldu. Bu kararın arkasında nelerin olduğu bilinmezken RTÜK ile Netflix arasında sık sık kriz konusu haline gelen eşcinsel içerik konusu ve benzeri uygulamaların kararın alınmasında etkili olduğu iddia ediliyor. Platformun bu kararını ne kadar devam ettireceği ya da yapımları iptal edip etmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Hatta bazı yorumcu ve yapımcılara göre dünyanın en büyüğü olan Netflix Türkiye’den çekilebilir. Böyle bir durumda da özellikle televizyonlara alternatif bir uygulama olan ve yapım şirketlerinin elini güçlendiren ve rahatlamasını sağlayan bir alan kapatılmış olacak ve sektör büyük zarar görecek.

Durdurulan Yapımlar Hangileri!

Netflix’in Türkiye için aldığı ve yapımları durdurma kararı ile pek çok yapım şirketi ve yapım etkilenmiş durumda. Sete çıkan ve çekimlere başlayan Ay Yapım imzalı Şimdiki Aklım Olsaydı, 50 Metrekare, Bir başkadır, Fatma gibi yerli yapımlar bu karardan etkilenmiş durumda. Özellikle sete çıkan ve karar alınınca iptal edilen Şimdiki Aklım Olsaydı bu karardan doğrudan etkilenmiş durumda. Yönetmen koltuğunda Çağan Irmak’ın oturduğu ve Ece Yörenç’in senaryosunu kaleme alığı yapımda Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu ve Burak Yamantürk rol alıyordu. Öbür taraftan Netflix’in bu kararının dışında kalan yapımlarda var. Bunlar daha önceden yayınlanan ve yeni bölümleri çekilen Atiye ve Klüp adlı diziler. Bu iki dizi çalışmalarına devam ediyor.

18-07-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar