Huysuz Virjin Hayatını Kaybetti!

Huysuz Virjin Hayatını Kaybetti!
Televizyonların en sevileni en huysuzu en komik ve en dik başlısı Huysuz Virjin tiplemesinin yaratıcısı Seyfi Ustaoğlu bugün 87 yaşında hayata veda etti. İşte detaylar!

Televizyonların en çok bilinen isimlerinden ve en çok sevilenlerinden yıllardır Huysuz Virjin sahne ismiyle akıllara kazınan usta sunucu televizyoncu ve oyuncu Seyfi Dursunoğlu bugün tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti. Bu son dakika gelişmesi Huysuz Virjin lakabıyla tanınan usta isim Seyfi Dursunoğlu’nu sevenleri ve hayranlarını adeta şoka uğrattı. 15 günden beridir hastanede tedavi gören usta isim son üç gündür de yoğun bakımda bulunuyordu. Usta ismin çoklu organ yetmezliği tanısıyla hastanede bulunduğu ve hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bir Efsane İsim: Huysuz Virjin!

Bugün hastanede 87 yaşında hayata veda eden usta isim Seyfi Dursunoğlu 1970’lerden beri ekranlarda pek çok programda yer aldı. Pek çok programda konuk, sunucu, jüri ve showmen olarak yer aldı. Aynı zamanda usta bir tiyatrocu olan Seyfi Dursunoğlu özellikle Huysuz Virjin lakabı ve tiplemesiyle akıllara kazındı ve hatta bu isim gerçek adının önüne geçti ve sevenleri ve hayranları onu Huysuz Virjin olarak tanıdı. Daha önce kendisine sorulan bir soruya cevap verirken “Virjin adını ünlü kantocu Minyon Virjin’den aldım. Ramazan eğlencesini yönetirken bana ay ne huysuzsun hiçbir şey beğenmiyorsun diyorlardı. Çalıştığım arkadaşlar Virjin’in başına Huysuz koy dediler ve böylece Huysuz Virjin oldum” ifadeleriyle sahne adının nereden geldiğini açıklamıştı. Pek çok televizyon programında huysuzluğu, söylediği abartılı şarkılar ve danslarıyla akıllarda yer eden Huysuz Virjin, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki ile birlikte programlarda jüri üyeliği de yapmıştır.

Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin) Kimdir?

Bugün hayata 87 yaşında veda eden usta isim Seyfi Dursunoğlu 1 Ekim 1932 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Daha sonra İstanbul’a taşınan Dursunoğlu Deniz Lisesi’ni bitirdikten sonra İngiliz Filolojisi Bölümüne girmiş ve burayı yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu’nda memur olarak çalışmaya başlamıştır. 18 yıl SSK’da memurluk yaptıktan sonra 1970’pte Huysuz Virjin sahne adıyla gösterilere çıkmaya başlamıştır. İlk büyük çıkışını Öztürk Serengil’in TRT’de yaptığı yarışmayla yapmıştır. Bu programdan sonra herkes Huysuz Virjin’den bahsetmeye ve onun söylenemeyenleri söyleyen halini sevmiştir. Tek kanallı dönemlerden özel kanalların açılmasıyla birlikte daha da rahat bir şekilde program yapmaya başlayan Seyfi Dursunoğlu pek çok özel kanalda pek çok program sunmuş ya da programlara katılmıştır. Seyirci tarafından gerçek adı ve gerçek tipinden çok Huysuz Virjin adı ve tiplemesiyle akıllara kazınan usta isim son dönemde ekranlardan uzak kalmıştır. Bizde 87 yaşında hayata veda eden usta isme Allah’tan rahmet ve sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.

17-07-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar