Olay TV ve Olay FM neden kapandı?

Olay TV ve Olay FM neden kapandı?
Nergis Holding'in sahibi olduğu Olay Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Olay TV ve Olay FM dün itibariyle resmen kapandı.

25 yıldır yayın hayatını sürdüren Olay TV ve Olay FM, dün itibariyle kapandı. Televizyon ve radyo kanalları bünyesinde çalışan 35 gazeteci işsiz kalmış oldu. Olay TV ve Olay FM neden kapandı?

Türkiye'de yerel televizyon kanalı deyince akla gelen ilk kanallardan birisi şüphesiz Olay TV olur. Olay TV, 25 yıllık geçmişiyle ilk kurulan yerel televizyon kanalları arasında yer alıyor. Ancak 31 Ekim Perşembe gününü 1 Kasım Cuma gününe bağlayan gece, Olay TV resmen karardı. Böylece 25 yıllık televizyon kanalı Olay TV, ömrünün sonuna gelmiş oldu. Olay TV ile birlikte Olay FM'in de yayın hayatına son verildi. Geçtiğimiz aylarda Olay Gazetesi'nin de yayın hayatına son verileceği söylentileri dolaşıyordu. Bu kapanma haberinin ardından insanların merak ettiği soru ise şu; Olay TV ve Olay FM neden kapandı?

Olay TV ve Olay FM neden kapandı?

Olay TV, 1994 yılında 12., 13., ve 14. dönem Doğru Yol Partisi Bursa Milletvekili ve iki dönem Devlet Bakanı olarak görev yapan, Olay Medya Grubu'nun da kurucusu olan Cavit Çağlar tarafından kuruldu. Bir yıl sonra Olay FM de yayın hayatına başladı. 2008 yılında Bursa merkezli yayın yapan bir yerel televizyon kanalı olan Olay TV'ye TMSF tarafından el koyuldu. 2010 yılında ise taraflar anlaşmaya vardı ve Olay TV, yeniden Cavit Çağlar'a verildi. Uzun süredir yayın hayatına devam eden Olay TV ve Olay FM, dün gece itibariyle yayın hayatının sonune geldi. Böylece 20 yıldır yayın hayatını sürdüren Olay TV ve Olay FM resmen kapanmış oldu. Olay Medya Grubu bünyesinde yer alan Olay TV ve Olay FM kanallarında toplam 35 basın emekçisi görev yapıyordu. Alınan kapatma kararının ardından 35 basın emekçisinin işine son verildi. Bu 35 basın emekçisi Olay TV ve Olay FM'in kapanmasının ardından Olay Medya Center önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi? Geçtiğimiz aylarda Olay Gazetesi'nin de kapatılacağıyla ilgili söylentiler dolaşıyordu. Buna karşın Olay Gazetesi, 1987 yılından bu yana olduğu gibi yayın hayatını sürdürecek.

01-11-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler