Omuz Omuza kampanyasında kim ne kadar bağış yaptı?

Omuz Omuza kampanyasında kim ne kadar bağış yaptı?
6 Şubat’ta yaşanan depremler nedeniyle düzenlenen "Omuz Omuza" kampanyasında sporun en önemli figürleri bir araya geldi. Acun Ilıcalı kampanyandaki bağış miktarını açıkladı.

Türkiye’yi kaosa sürükleyen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ünlülerin katıldığı bağış kampanyaları düzenleniyor. Bunlardan biri olan "Omuz Omuza" kampanyasına ünlü spor adamları katıldı. Programı düzenleyen Acun Ilıcalı kampanyaya yapılan bağış miktarını açıkladı. Vatandaş merak ediyor, Omuz omuza kampanyasında kim ne kadar bağış yaptı? Şimdi detaylar

Omuz Omuza kampanyasında kim ne kadar bağış yaptı?

6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremler çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirirken 11 ilimizde yaşayan vatandaşlar zor durumda kaldı. Çeşitli platformlarda yardım kampanyaları düzenliyor. Bunlardan biri olan Omuz Omuza kampanyasında TFF ve Kulüpler Birliği önderliğinde futbolun en önemli figürleri bir araya geldi. Yayıncı kuruluş stüdyolarındaki etkinlik, spor kanallarından ortak yayınlanırken moderatör Acun Ilıcalı kampanyandaki bağış miktarlarını ve bağışçıları tek tek açıkladı.

Çok sayıda spor adamı katıldı

Acun Ilıcalı'nın sunduğu Omuz Omuza kampanyası başta Tv8 olmak üzere spor kanallarında ortak yayınlandı. Başta TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi olmak üzere Süper Lig kulüplerinin başkanları, teknik direktörleri, futbolcular, hakemler, Ampute ve Kadın milli takımları, Hatayspor'dan teknik direktör Volkan Demirel, antrenörler Gökhan Zan, Ekrem Ekşioğlu, Gökhan Kağıtçıoğlu ve Osman Ateş yayında yerini aldı. Türk futbolunun efsane teknik direktörleri Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’in yan yana oturduğu Omuz Omuza programında bağışçılar açıklandı.

Maçlar şifresiz yayınlanacak

Programa telefonla katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu taraftara bir de müjde verdi. Buna göre Süper Lig'de gelecek iki hafta şifresiz olarak yayınlanacak. İşte programa katılan bağışçılar ve bağış miktarlarından bazıları.

TFF: 80 milyon lira ve bin konteyner

Trendyol: 50 milyon lira

Iğdır Futbol Kulübü:5 milyon TL

Flo Ayakkabı: 5 milyon TL

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ: 2 milyon TL

Yeniköy Motors sahibi Nevzat Kaya: 3 milyon TL

Napoli futbolcusu Eljif Elmas: 100 bin euro

Passolig Genel Müdürü Atıl Aykar: 5 Milyon TL

Belçika Kulübü Hesterlo: 7 milyon TL bağışladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Kulüp olarak 100 milyon TL + yaz ayına kadar devam edecek konteyner desteği

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Kulüp adına 6 adet okul yaptırılacak

AYEMDER: 6 milyon değerinde konteyner ekipmanları

1907 Fenerbahçe Derneği: 10 milyon TL

PSG: 1 milyon euro

Digiturk: 20 milyon TL

Avrupa Kulüpler Birliği: 500 bin euro

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1000 konteyner ve 250 kalıcı konut

Juan Mata: 4 milyon lira

Bafetimbi Gomis: 4 milyon lira

Kasımpaşa Kulübü: 100 prefabrik ev

Eyüpspor futbolcuları: 1 milyon lira

Beşiktaş asbaşkanı Emre Kocadağ: 2 milyon TL

02-03-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar