Onur Büyüktopçu’dan Zuhal Topal’a Yemekteyiz tepkisi!

Onur Büyüktopçu’dan Zuhal Topal’a Yemekteyiz tepkisi!
Yemekteyiz yarışmasının sunucusu Onur Büyüktopçu, yeni yarışma Zuhal Topal'la Sofrada programıyla ilgili Zuhal Topal'a tepki gösterdi.

Ekranlardaki yemek programları arasında format tartışmaları sürerken, TV 8'de yayınlanan Yemekteyiz programının eski sunucusu Onur Büyüktopçu'da tartışmalara katıldı. Büyüktopçu Fox Tv'de yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada formatının Yemekteyiz formatıyla birebir aynı olduğunu iddia etti. Zuhal Topal'ın yarışma programı başlamadan önce bu tartışmaların başladığını belirten Büyüktopçu, "Bana da kalkıp kimse ‘Bu başka formattır’ demesin" ifadelerini kullandı.

Sunuculuğa Yemekteyiz ile başladım

Sada Sayan'ın sunduğu Yemekteyiz programı ve Zuhal Topal'ın sunduğu Zuhal Topal'la Sofrada programı arasında uzun süredir çalıntı format tartışmaları sürüyordu. Acun Medya tarafından TV 8 için çekilen Yemekteyiz programını başlangıçta Onur Büyüktopçu sunuyordu. Daha sonra sunuculuğu bırakan Büyüktopçu, Yemekteyiz formatını kendisinin şekillendirdiğini söyledi. Sozcu.com.tr’den Emre Çevik'e konuşan oyuncu ve sunucu Büyüktopçu, "Sunuculuğa Yemekteyiz ile başladım. Yemekteyiz’in ilk döneminde ‘Ben sunucu değilim estağfurullah’ diyerek tevazu gösterirdim, ama bu ülkede maalesef tevazu yanlış anlaşılıyor” dedi.

Seda Sayan sunucu olarak nasıl seçildi?

Yemekteyiz 'i bırakma kararını kendinin verdiğini söyleyen Büyüktopçu, "Yapımcının da bir sorumluluğu var. Acun abi ne yapsın programı kaldıracak hali yok. Kimler olabilir diye bakıldı ve Seda Sayan'da karar kılındı, o da kabul etti" açıklamasında bulundu. Zuhal Topal'ın sunduğu Zuhal Topal'la Sofrada programıyla ilgili format tartışmaları hakında konuşan Büyüktopçu, "Yüzde yüz benzerlik var. Bu konu hakkında programım devam ettiği için hiçbir açıklama yapmadım. Ben Yemekteyiz'e başladığımda programda böyle değildi. Sunucusu bile yoktu sonra ben geldim ve programın formatı benimle birlikte şekillendi. Kapıdan içeri girmem, anons yapmam ‘Bugün günlerden pazartesi bakalım kimin evindeyiz’ demem, mutfakta yarışmacı ile konuşmam, misafirlerin gelmesi hepsi birebir aynı" şeklinde konuştu.

Dava açılmıştı

Onur Büyüktopçu açıklamalarına şöyle devam etti; "Herkes Zuhal Topal Yemekteyiz’i geçtiği için bu davalar oluyor dedi. Daha Zuhal Topal başlamadan aslında bu konu gündemdeydi. Acun da çok karakterli olduğu için bu konuyu çok fazla televizyonda duyurmak istemedi. Dava zaten açılmıştı ama yargı süreci uzadığı için bu olay 1 yıl sonra patlak verdi. Ben orada maaşımı alan bir sunucuydum ama masa düzenine kadar, kamera açılarına kadar aynı. Bana da kalkıp kimse ‘Bu başka formattır’ demesin. Şu an çok izleniyor olabilir emek var ama bu da bir gerçek."

18-01-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar