TRT 1 Dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm’ün Oyuncu Kadrosu Büyülüyor!

TRT 1 Dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm’ün Oyuncu Kadrosu Büyülüyor!
TRT 1'de Milli Mücadeleyi anlatacak Mini Dizi Ya İstiklal Ya Ölüm'ün çekimlerine başlandı. Birbirinden ünlü oyuncuların yer aldığı dizi 6 bölümden oluşuyor. Detaylar haberimizde!

TRT 1 izleyicileri için değişik formatta yeni bir dönem dizisi hazırlıklarına başladı. Çekimleri başlayan dizinin Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılı etkinlikleri dolayısıyla yayınlanacak ve 6 bölümden oluşacak mini bir dizi olacağı açıklandı. Kirli Kedi Yapım tarafından hazırlanmaya başlayan dizinin yönetmen koltuğunda Yasin Uslu otururken dizinin senaryosu ise Funda Çetin kaleme alıyor. İlk bölümü İstanbul’un işgalinin yüzüncü yılı olan 16 Mart 2020’dr yayınlanacak dizinin son bölümü ise TBMM’nin açılışına denk gelen tarih olan 23 Nisan’da ekrana gelecek. Dizi 16 Mart 1920 ile 23 Nisan 1920 tarihleri arasında meydana gelen gerçek olaylardan oluşacak ve 6 bölüm sürecek. Ya İstiklal Ya Ölüm adlı dizinin oyuncu kadrosu ise birbirinden ünlü isimlerden oluşuyor. İşte detaylar!

Ya İstiklal Ya Ölüm Oyuncu Kadrosunda Kimler Yer Alıyor?

Gerçek olaylardan hikaye edilerek hazırlanmaya başlayan ve TRT 1 ekranlarında 6 bölüm olarak ekrana gelecek olan Ya İstiklal Ya Ölüm adlı mini dizinin çekimleri başladı. İlk bölümünün 16 Mart’ta yayınlanacağı açıklanan dizinin oyuncu kadrosu göz kamaştırıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda, İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Serkan Keskin, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Alina Boz, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan çakır, Altan Erkekli ve Mehmet Özgür gibi birbirinden usta ve ünlü isimler yer alıyor. Dizide ayrıca yabancı oyunculardan da faydalanıldığı gelen bilgiler arasında. Binlerce figüranın kullanıldığı dönem dizisi için ayrıca onlarca gerçek mekanda çekimlerin yapılacağı, araba, silah, kostüm ve dekor gibi ayrıntılarında en ince şekilde döneme uygun bir şekilde tasarlanacağı açıklandı.

Ya İstiklal Ya Ölüm Dizisi’nin Konusu Ne?

Kadrosu adeta ünlüler geçidini andıran ve gerçek olaylardan etkilenerek çekimlerine başlanılan altı bölümlük dönem dizisinin hikayesi tarihi olaylardan yola çıkılarak kaleme alınmış durumda. Adından da anlaşılacağı gibi kurtuluş savaşı zamanında yaşanan olayları ele alan dizi, İstanbul’un işgaliyle başlayan ve TBMM’nin açılışına kadar olan sürede Kuvayi Milliye hareketini ve meclisin açılış sürecini ele alacak. Dizi yayınlanacak 6 bölümde canları pahasına İstanbul’dan Ankara’ya ulaşma çabalarını ve milli mücadeleyi başlatma azimlerini, gayretlerini ve İstanbul’dan Anadolu’ya silah taşıma serüvenini ele alacak. Dizinin ilk bölümü 16 Mart tarihinde TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak.

17-01-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar