Orkestra Şefi Onur Özelçağlayan’ın Corona Testi Pozitif Çıktı

Orkestra Şefi Onur Özelçağlayan’ın Corona Testi Pozitif Çıktı
Bülent Ersoy’un orkestra şefiğini yapan ve geçtiğimiz gülerde KKTC’nde tutuklanarak bir buçuk ay hapis cezasına çarptırılan Onur Özelçağlayan’ın Corona Testi Pozitif Çıktı.

Son günlerde magazin basınında sıkça yer alan Bülent Ersoy haberlerinin birini oluşturan orkestrasının Kıbrıs’ta tutuklanması ve cezaya çarptırılmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Bilindiği gibi Bülent Ersoy Ağustos ayı sonunda Kıbrıs’ta konser vermişti. Konsere giden Bülent Ersoy’un orkestrasından bazı müzisyenlerin Kıbrıs’a girişte PCR testinin sahte olduğu anlaşılmıştı. Bunun üzerine polis kontrolünde sahne alan orkestra konser sonrası gözaltına alınmış ve ardından da bir ay cezaya çarptırılmışlardı. Bülent Ersoy’un Kıbrıs’ta bıraktığı iddia edilen ve orkestra şefi Onur Özelçağlayan tarafından suçlanan Bülent Ersoy ise iddiaları yalanlamış ve gereken ne varsa yaptığını belirtmişti. Son olarak Kıbrıs’ta cezaevinde bulunan orkestra Şefi Onur Özelçağlayan’ın yapılan corona – 19 testinin sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Orkestra Şefi Koronavirüse Yakalandı

Ağustos ayı sonunda ünlü isim Bülent Ersoy’la birlikte Kıbrıs’ta konser veren orkestra şefi Onur Özelçağlayan’ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Şarkıcı Bülent Ersoy’la konsere gitmek için Kıbrıs’a giden ancak sahte PCR testiyle yakalanarak hapse atılan orkestra şef Onur Özelçağlayan’ın burada yapılan test sonucu pozitif çıktı. Orkestranın avukatı tarafından yapılan açıklamada Onur Özelçağlayan ile bir müzisyen arkadaşının daha yapılan test sonucunun pozitif çıktığı ancak koronaya yakalananların semptom göstermeyerek hastalığı ayakta atlattıkları öğrenildi. Ayrıca Onur Özelçağlayan’ın avukatı tekrar mahkemeye başvurarak müzisyenlerin tedavisinin hastanede yapılmasını sağlamaya çalışacağını da belirtti.

Neler Yaşanmıştı?

Bülent Ersoy ve orkestrası 28 Ağustos’ta çift aşının yanı sıra PCR testi de isteyen KKTC’ye girişte otelin temin ettiği sahte PCR testleriyle yakalanmışlar ve orkestra polis gözetiminde sahneye çıkmıştı. Konser sonrası tutuklanarak cezaevine götürülen müzisyenler daha sonra mahkemeye çıkarılmışlardı. Yargılanan orkestra üyeleri yapılan son duruşmada birer ay ceza alırken orkestra şefi Onur Özelçağlayan bir buçuk ay cezaya çarptırılmıştı. 1987 yılında Adana’da dünyaya gelen Onur Özelçağlayan ilk, orta ve lise eğitimlerinin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmuştur. Haliç Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Onur Özelçağlayan daha sonra özel okullarda müzik öğretmenliği yapmaya başlamıştır. Onur Özelçağlayan 2011 yılından itibaren kendi kurduğu orkestra ile Bülent Ersoy ve İhsan Güvenç gibi ünlü isimlerin sahnelerinde orkestra şefliği yapmaktadır.

09-10-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar