Orkestrasının suçlamalarına Bülent Ersoy’dan jet yanıt geldi

Orkestrasının suçlamalarına Bülent Ersoy’dan jet yanıt geldi
Konser için 38 gün önce KKTC'ye giden Bülent Ersoy, konserini verdi ve Türkiye'ye döndü. Ancak ülkeye sahte PCR testiyle girdikleri anlaşılan 21 kişilik orkestra halen tutuklu.

 Kıbrıs'ta rehin kalan orkestrasındaki kişilerden ağır eleştiri alan Bülent Ersoy’dan suçlamalara jet yanıt geldi. KKTC'ye giden Bülent Ersoy'un orkestrası iki aydır Kıbrıs'ta tutuklu bulunuyor. Ülkeye sahte PCR testi ile girdikleri gerekçisiyle gözaltına alınan 21 kişilik orkestranın üyeleri Bülent Ersoy'u kendilerini yüzüstü bırakmakla suçlamıştı. Hayranları suçlamalara karşılık Diva'nın ne cevap verdiğini merak ediyor. Şimdi detaylar

Orkestrasının suçlamalarına Bülent Ersoy’dan jet yanıt geldi

Konser için 38 gün önce KKTC'ye giden Bülent Ersoy, konserini verdi ve Türkiye'ye geri döndü. Ancak havaalanında yapılan uygulama sonucu ülkeye sahte PCR testi ile girdikleri anlaşılan 21 kişilik orkestra gözaltına alındı. Orkestranın 20 üyesi 25 gün, şef ise 45 gün hapis cezası aldı. Bülent Ersoy ise hiçbir açıklama yapmayarak ülkeye döndü ve televizyon programı sundu. Müzisyenler ise cezaevine giderken "Hani bizi kurtarmak için servetini harcayacaktı? Hepimizi işinden etti" diyerek Bülent Ersoy'u sahip çıkmamakla suçladı. Bugün açıklama yapan Bülent Ersoy'un avukatı suçlamaları reddetti.

Hepimizi perişan etti!

Mahkeme çıkışı isyan eden müzisyenler, Bülent Ersoy’a söz verdiği halde kendilerine sahip çıkmamakla itham ederek “Hani servetini harcayacaktı? Herkesi işinden gücünden etti” sözleriyle tepki gösterdi. Konserden sonra hiçbir şey olmamış gibi Türkiye'ye dönen ve programlarına devam eden Bülent Ersoy, Instagram hesabından açıklama yaptı. Avukatını vekil atayan Ersoy’un paylaşımını aynen yayınlıyoruz:
“Müvekkilem Bülent Ersoy’a günlerdir yapılan suçlamalar hakkında  kamuoyunu doğrularla aydınlatmak amacıyla bu bildiri yazıldı. 28.08.2021 tarihinde vereceği konser için iki gün önceden Kıbrıs'a giden müvekkilem, KKTC’ye giriş çıkışlarda herhangi bir sorun yaşamamıştır. KKTC'de sahte PCR testinden dolayı yargılanan orkestra ekibi, konser başına ücret alan, bağımsız çalışan bir ekiptir. İlgili orkestra ekibinin ne şekilde KKTC’ye geldiği konusunda müvekkilemin herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır. Zira müvekkilem, ne bir organizatör ne bir pasaport görevlisi ne de PCR testi yapan veya kontrol eden sağlık çalışanıdır. Bu sebeple kamuoyunda müvekkilemi karalamak amacıyla sahneyi paylaştığı müzisyen arkadaşlarının sahte PCR testi yaptırdığı ya da yaptırıldığı iddiasının muhatabı müvekkilemin kendisi değildir."

Hakim veya Kanun Koyucu değildir

Açıklamada olaydan dolayı Bülent Ersoy'un duyduğu üzüntü şu ifade ile dillendirildi: “Müvekkilem sahne arkadaşlarına destek olmak için sadece insani duygularla onların hem maddi hem de manevi olarak yanında bulunmuş, özgürlüklerine kavuşmaları için çaba sarf etmiştir. Ancak kamuoyunun da takdir edeceği üzere müvekkilem ne bir hâkim ne de kanun koyucunun kendisidir. Müvekilem verilen hapis kararını en az orkestra arkadaşları kadar derin bir üzüntüyle karşılamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

06-10-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler