Oscar Adayı Türk Filmi Belli Oldu

Oscar Adayı Türk Filmi Belli Oldu
2024 yılında 96.’sı gerçekleştirilecek olan Akademi Ödüllerine kısa film dalında Rutubet Filmi aday adayı olarak katılacak.

Tüm dünyanın merakla beklediği ve Sinema dünyasının en prestijli ödüllü olarak kabul edilen Akademi Ödüllerinin bu seneki adayları bir bir belli olmaya başladı. Her dalda ödül verilen ve aynı zamanda en iyi yabancı film dalında da ödül verilen Oscar Ödüllerine katılacak Türk Filmi belli oldu. 2024 Akademi Ödüllerinde En İyi Kısa Film dalında aday adayı olan film Turan Haste’nin yönetmen koltuğunda oturduğu Rutubet oldu. Film aynı zamanda ABD’deki Santa Barbara Film Festivali’nde de En İyi Kısa Film seçildi. Oscar için de aday adayı olan film gelecek yıl gerçekleştirilecek ve 96.’sı gerçekleştirilecek Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ödüllerinde yarışacak. Yönetmen koltuğunda Turan Haste’nin oturduğu ve senaryosunu M. Furkan Daşbilek’in kaleme aldığı film ayrıca 13. Bakü Kısa Film Festivali’nde de En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştı.

Rutubet Filmi Ödüle Doymuyor

Bugüne kadar pek çok festivalde gösterilen ve En İyi Kısa Film dahil pek çok ödül kazanan Rutubet filmi Türkiye’de de ilk kez 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilmiş, İzmir Kısa Film Festivali’nde de En İyi Oyuncu Ödülünü almıştı. Filmde

-          Mücahit Koçak

-          Okan Selvi

-          Muhammed Mayda

-          Elif Eylül Yeşilyurt

-          Baran Salman ve

-          Türkyılmaz Sarıkaya yer alıyor. Cinemans, Remo Films ve Creative Prodüksiyon ortak yapımı olan Rutubet filmi Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle ve TRT 12 Punto’nun ortak yapımında gerçekleştirilmiştir.

Rutubet Filmi Konusu Nedir?

Türkiye’yi kısa film dalında Akademi Ödülleri’nin 96.’sında temsil edecek olan bol ödüllü Rutubet Filmi, Kötülüğün üstüne sis gibi çöktüğü bir köyde geçmektedir. Anadolu’da zorunlu görevini yapan öğretmen İshak ve kayıp bir kız öğrencinin hikayesini anlatan film suçluluk ve masumiyet kavramlarını, insanın kötülükle mücadelesinin şekillerini ve sonuçlarını ele alıyor ve sorguluyor. Film kısa metrajlı film dalında pek çok festivalde gösterilmiş ve oldukça beğenilmiştir. Birçok festivalden en iyi kısa film, en iyi yönetmen ve en iyi oyuncu ödüllerini alan film Oscar ödüllerinde de şanslı görünmektedir.

01-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar