Oyuncu Birce Akalay Jüri Koltuğunda

Oyuncu Birce Akalay Jüri Koltuğunda
Kuş Uçuşu diziyle seyirci karşısına çıkan başarılı ve güzel oyuncu Birce Akalay Almanya Türkiye Film festivalinde jüri üyesi oldu.

Şu sıralar Netflix için hazırlanan ve ilk iki sezonunda oldukça başarılı geri dönüşler alan ve 3. Sezon çekimlerine yakında başlanacak olan Kuş Uçuşu dizisinin başarılı oyuncusu Birce Akalay zaman zaman magazin basınında yer alan haberleriyle dikkatleri çekiyor. Deprem zamanında oldukça faal olan ve depremzedeler için elinden geleni yapan oyuncu şimdilerde Kuş Uçuşu’nun yanı sıra başka projelerle de çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar üst düzey pek çok yapımda yer alan oyuncu bu yıl 27.’si gerçekleştirecek olan Türkiye Almanya Film Festivali (Film festival Türkei Deutschlan)’da jüri üyesi olarak yer alıyor. 10 Mart’ta Almanya’nın Nürnberg şehrinde başlayan festivalde birbirinden ilginç pek çok yapım seyirciyle buluşurken ünlü oyuncu Birce Akalay’da festivalin jüri kurulunda yer alan isimlerden biri oldu.

Uzun metraj Film Jürisinde Yer Alıyor

Bu yıl 27. Kez düzenlenen ve Almanya’nın Nürberg şehrinde 10 Mart tarihinde başlayan Türkiye Almanya Film festivali yine oldukça heyecanlı ve coşkulu yaşanıyor. Pek çok dalda pek çok filmin gösterildiği festivalde ayrıca uzun metraj filmlerde yarışıyor. Başkanlığını yönetmen ve yapımcı Dominik Graf’ın üstlendiği, yönetmen Mehmet Binay, festival direktörü Nathalie Arnegger ve sinema yazarı Dr. Josef Nagel’in de aralarında bulunduğu uzun metraj film jürisinin içinde başarılı oyuncu Birce Akalay da yer alıyor. Ünlü oyuncunun da aralarında bulunduğu jüri geçtiğimiz gün yaptıkları toplantıyla filmleri değerlendirmeye aldı. Oldukça başarılı yapımların yer aldığı filmler içinde en iyisini belirlemek için titiz bir inceleme yapan jürinin kararının ardından uzun metraj dalında en iyi filme ödülü 18 Mart tarihinde Nürnberg’deki CineCitta Sinemasında yapılacak törenle verilecek.

Topluca Fotoğraf çektirdiler

27.’si düzenlenen Türk Alman Film festivalinde pek çok yapım seyirciyle ilk kez buluşurken festivalde jüri üyesi olan ünlü isimler hep birlikte fotoğraf çekiminde buluncular. Birce Akalay’ın da içlerinde olduğu jüri en iyiyi belirlemekte oldukça zorlanırken festivalin oldukça keyifli ve coşkulu geçtiği öğrenildi. Festivalde ayrıca yönetmen Şerif Gören’e de sinemaya katkısından dolayı onur ödülü verilecek. Ünlü oyuncu Birce Akalay festivalin ardından Kuş Uçuşu’nun çekimlerine katılmak için yeniden setlere çıkacak.

18-03-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar