Payitaht Abdulhamid Ahmet Celalettin Paşa kimdir?

Payitaht Abdulhamid Ahmet Celalettin Paşa kimdir?
TRT1'in Payitaht Abdülhamid dizisine yeni dahil olan Ahmet Celalettin Paşa kimdir?Tarihteki rolü nedir? Nasıl ölmüştür? Celalettin Paşa karakterine hangi oyuncu hayat vermektedir?

TRT1’nin güçlü ve prestijli dizilerinden olan Payitaht Abdülhamit her geçen bölüm seyirciyi daha da merakta bırakacak konu ve oyuncularla güçlenmeye devam ediyor. Dizi özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun en karmaşık zamanlarından biri olan Padişah 2. Abdülhamit’in hayatını ve o dönemde yaşananları konu ediniyor. Bu yönüyle seyircinin ilgisini ilk bölümden itibaren çekiyor. Bizde canli tv olarak Payitaht Abdülhamit’e yeni katılan oyuncuları ve oynayacakları karakterlerin kimler olduğunu takip etmeye devam ediyoruz. Bunlardan biri de tarihe yön verenlerden biri olan Ahmet Celalettin Paşa’dır. Peki kimdir bu Ahmet Celalettin paşa ve neler yapmıştır?

Ahmet Celalettin Paşa Kimdir, Böyle Biri Yaşamış mıdır?

Öncelikle evet tarihte böyle bir kişilik vardır ve tarihin akışına yön verenlerden biridir. Padişah Abdülhamid’in güvenini kazanarak serhaye yani baş istihbaratçı olacak kadar yükselmiştir. Bugünkü karşılığı ile istihbaratın başıdır. İstihbaratın Padişah Abdülhamit tarafından ne kadar ciddiye alındığı düşünülecek olursa bu göreve getirilen kişinin de ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır. Ahmet Celalettin Paşa istihbaratın başına geçtikten sonra Mısır ve Avrupa’ya kaçmış Jön Türklerin faaliyetlerini izlemeye ve önlemeye çatışmış, daha sonra Contraxeville'de yaptığı antlaşmayla bir grup Jön Türk'ün İstanbul'a dönmesini ve bazı Jön Türk gazetelerinin kapatılmasını sağlamıştır. Daha sonra Padişah Abdülhamit’le ters düşmüş ve muhaliflerin safına geçmiştir. Paris'e yerleşerek Jön Türkler'i maddi bakımdan desteklemiş Sultan II. Abdülhamid’e ihanet ederek, ona suikast düzenlemek amacıyla cemiyet kurarak İstanbul'a fedai sokmaya çalışmıştır. Peki Payitaht Abdülhamit’te bu büyük ve güçlü karakteri kim canlandıracak.

TRT 1 CANLI İZLE

Cem Uçan Kimdir, Hangi Yapımlarda Oynamıştır?

Cem Uçan 12 Ağustos 1976 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Üniversite mezunu olan Uçan spora düşkünlüğüyle bilinmektedir. Bir zamanlar amatör olarak futbol oynamıştır. Oldukça atletik bir yapıya sahip olan oyuncu oynadığı bütün yapımlarda en zor sahneleri başarıyla canlandırmış ve dublör kullanmamıştır. 

İlk olarak 2012 yılında “Acayip Hikayeler” isimli diziyle ekranlara merhaba diyen Cem uçan bu dizide oynadığı “Ozan” karakteriyle dikkatleri üzerine çekmiş ve ardından birçok yapımda aranan karakter olmuştur. Seyirci tarafından sevilmesi ve daha da tanınması ise “Diriliş Ertuğrul” dizisiyle olmuştur. Dizide Çavdar obasının Aliyar beyi olarak karşımıza çıkan Uçan, oyunculuğuyla beğeni toplamıştır. 

Cem Uçan’ın rol aldığı diziler ve filmlerden bazıları

Acayip Hikayeler
Bir Zamanlar Osmanlı
Kurt Kanunu
Nizama Aldanmış Ruhlar
Kurtlar vadisi
Küçük Kıyamet
Filinta
Diriliş Ertuğrul

16-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar