Payitaht: Abdülhamid Dizisi Ne Kadar İlgi Gördü

Payitaht: Abdülhamid Dizisi Ne Kadar İlgi Gördü
TRT1’in yayınladığı dönem dizilerinin bir çoğu Osmanlı Devleti’ni konu edinmektedir. Geçtiğimiz hafta Cuma akşamı yayın hayatına başlayan yeni dizisinde ise Abdülhamid’i konu edinmektedir. Payitaht: Abdülhamid ismiyle yayın hayatına başlayan dizi...

TRT1’in yayınladığı dönem dizilerinin bir çoğu Osmanlı Devleti’ni konu edinmektedir. Geçtiğimiz hafta Cuma akşamı yayın hayatına başlayan yeni dizisinde ise Abdülhamid’i konu edinmektedir. Payitaht: Abdülhamid ismiyle yayın hayatına başlayan dizi beklenen etkiyi yarattı mı?

Payitaht: Abdülhamid dizisi, yayına başlamadan çok önce reklam ve tanıtımlarıyla ön plana çıkmaya başlamıştı. Tanıtımlarda verilen etkiyi dizinin ilk bölümü gösteremedi ve reytinglerde beklenen sıraya yerleşemedi. Cuma günü ilk bölümü yayınlanan Payitaht: Abdülhamid dizisi, reytinglerde 11. sırada yer aldı. Eğer bir sonraki bölümlerden sonra da bu şekilde düşük reytingli olarak devam ederse yayından kaldırılması mümkün olabilir. TRT, yayınladığı dizilerde çok yüksek reyting alamasa da devam etmektedir ancak, Payitaht: Abdülhamid dizisi tarih eleştirmenlerinde de olumsuz not aldı. Dizinin konusunda yanlışlıklar olduğu ve böyle devam ederse eleştirmenlerin bombardımanına tutulacağı kesin gibi görülüyor.

Payitaht: Abdülhamid Kadrosu Güçlü mü?

Osmanlı Devletinin dönem dizilerinde kadro büyük önem taşımaktadır. Dönem dizilerinin beklenen etkiyi yaratması için de halkın gözünde büyük bir değere sahip oyuncuların kadroda yer almak gerekmektedir. Başrollerinde Bülent İnal ve Özlem Conker yer almaktadır. Bir dönem oynadıkları dizilerle Türkiye’nin en çok izlenen oyuncularından olan bu ikili, şimdiki diziyle beklendiği kadar büyük ilgi gösteremedi gibi görünüyor. Dizinin reytingleri bir an önce toparlanmazsa çok uzun soluklu olamayacağı aşikar.

02-03-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar