Payitaht Abdülhamid yüzükleri ve yüzüğün anlamı nedir?

Payitaht Abdülhamid yüzükleri ve yüzüğün anlamı nedir?
Diziye ilgi öylesine büyük oldu ki konusu kadar kostümleri hatta bazı karakterlerin taktıkları yüzükler bile merak konusu oldu.

Payitaht Abdülhamid dizisi Osmanlı’nın bunalımlı ve direnç yıllarını anlatıyor. Diziye ilgi öylesine büyük oldu ki konusu kadar kostümleri hatta bazı karakterlerin taktıkları yüzükler bile merak konusu oldu.  canlitv olarak biz de bu yazımızda Payitaht Abdülhamid Yüzükleri ve yüzüklerin anlamlarını masaya yatırdık. Şimdi detaylar

Payitaht Abdülhamid yüzükleri ve yüzüğün anlamı nedir?

TRT1 ekranlarında yayınlana dizide başta Sultan Abdülhamid’in taktığı Beyaz Taşlı yüzük, sonra şehzadelerin, paşaların hatta teşkilattakilerin taktıkları yüzüklerin her biri bir zarafet ve aksesuar değeri taşıyan nadide eserlerdir.  Konum, statü ve verdiği mesaja göre takılan yüzükler o dönemde çok modaydı. Osmanlı toplumu sükuti bir kültürdü. Yani insanların susup diğer her şeyin kendi dilince konuştuğu bir medeniyetti. Öyle ki bir kapıya varınca içerde kimlerin yaşadığını kapı zillerinden bile anlayabilirdiniz. Hal böyle olunca her objenin hayatta bir karşılığı ve verdiği bir mesaj vardı.  Bu nedenle giyilen kostümden baştaki sarık veya eşarptan o kişiye ait çok bilgi öğrenmiş olurdunuz. Soylu ve itibarlı kişiler ise özellikle taktıkları yüzükler ile konumlarını belirtirlerdi.

Aksesuarlar hangi firmaya ait?

Payitaht Abdülhamit dizisinde statü çeşitliliği kadar aksesuar bolluğu da var. Özellikle yüzükler çok çeşitli. Bazılarını sıralayalım. Hüdhüd Kuşu Yüzüğü, Ay Yıldızlı Hüdhüd Kuşu Yüzüğü, Şehzade Abdülkadir Yüzüğü, Halil Halid Yüzüğü, Bidar Sultan Yüzüğü, Tahsin Paşa Yüzüğü ve diğerleri.

Osmanlı Devleti Padişahları arasında müstesna bir değer taşıyan II. Abdülhamid’in 33 yıllık taht mücadelesini anlatan "Payitaht Abdülhamid" dizisinde başta yüzükler olmak üzere her türlü aksesuarın lisansı Anı Yüzük'te.  Payitaht Abdülhamit dizisi için yüzükler sadece ve sadece ANI YÜZÜK tarafından imal ediliyor.

Yüzüklerin anlamları

Payitaht Abdülhamit dizisinde Abdülhamit Yüzüğünün üzerindeki hilal var bunun anlamı Hilal İslam’dır, ortasındaki Yıldız ise Türk’tür. Dizide arasıra söylenen Yani Hilal Yıldızsız, Yıldız Hilalsiz olmaz!” repliğin anlamı da bu.

Yüzük 925 ayar gümüşten üretiliyor ve 15 gram ağırlığında. İşçiliğinde sentetik taş kullanılan yüzük “Bu yüzük Devlettir, Millettir, Topraktır, illa İmandır!” repliğiyle kimlik kazanıyor.

Anı Yüzük resmi sponsorluğunda ekranlara gelen "Payitaht Abdülhamid" lisanslı yüzükler çok kişinin Osmanlı tarihine olan hayranlığını artırdı.

"Payitaht Abdülhamid" Dizisi Yeni Sezonda Neler Olacak?

Sultan Abdülhamid Han’ın Osmanlı - Yunan Savaşının başladığını söylediği ve “Global Monarşi” ile verdiği savaşını izlediğimiz “Payitaht Abdülhamid” dizisi yeni sezonda son asrın perdesini aralamaya devam edecek. Yüzyılın en büyük savaşını vermeye hazırlanan dizide yeni asra girerken çekilen acıların, ümidin ve mücadelenin coğrafyası olan Payitaht’ta son cephe açılıyor. Ve mücadelenin en çetiniyle seyircisini buluşturmak üzere yola çıkıyor. canlitv olarak diziye başarılar diliyoruz.

08-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar