Payitaht Abdülhamit 4. Bölümde Hain Yakalandı mı?

Payitaht Abdülhamit 4. Bölümde Hain Yakalandı mı?
Bir önceki bölüm Sultan ‘ın zehirlenmesiyle son bulurken, bu bölümde de bu zehirlenme olayı üzerine Sultan’ın kurguladığı müthiş plan işlemektedir. Payitaht Abdülhamit dizisi heyecanla izlenen bir bölümü daha geride bıraktı.

17 Mart Cuma akşamı TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizisinin 4.bölümünde neler yaşandı? Kimsesiz kız Ahsen (Melike) odasında bulduğu içi zehir dolu aynayı Sultan’a götürünce, Sultan birilerinin kendisini zehirleteceğini anlar ve müthiş bir plan yapar. Hekimlerine hazırlattığı hafif bir karışımla sarayda bulunan herkes üzerinde sultan zehirlendi imajı bırakır. Zehirleyeninde kimsesiz kız Ahsen (Melike) olduğu ilan edilir ve beklemeye başlanır. Çünkü Melike’yi saraya gönderenler şimdi de, onu saraydan kurtarmak isteyeceklerdir. Bu da her zamanki gibi işbirlikçi Mahmut Paşaya düşmektedir. Diğer yandan Mahmut Paşa bile Sultan’ın zehirlendiğine ve durumunun ağır olduğuna inanmış ve sadrazam olma planları yapmaya başlamıştır. 

Seniha Sultan şehzadenin anlattıklarıyla her şeyi bildiğini Mahmut Paşa’ya söyler, ancak Mahmut Paşa tehditleriyle onu susturmayı yine başarır.

Kardeşi Mehmet Paşa’yı öldürme planı yapan Bidar Hatun amacına ulaşamadan, şehzade onlara yetişir ve dayısına iftira ettiğini itiraf eder. Bidar Hatun’un da onlara bir sürprizi vardır. Öldü sanılan hizmetçi kız aslında ölmemiş, gizli bir hastanede tedavisi devam etmektedir. Artık Şehzade, Bidar Hatun ve Mehmet Paşa’nın tek duası kızın iyileşip olanları Sultan’a anlatmasıdır.

Herzıl’ın esaretinden kurtulan babası kaçarak Karasu’nun yanına sığınır. Karasu’nun Herzıl da gelip onu Yahudilerin lideri yapan gücü sorar. Bu güç Parus’tur. Parus’a götürecek tek kişi de Karasu’nun eski sevgilisi Sarah’tır. Bu arada  Herzıl ve Karasu açılacak banka için İstanbul’a yola çıkarlar.

Mahmut Paşa hürriyetçi gençleri toplayıp son konuşmasını yapar ve onları kışkırtmayı başarır. Planına göre hürriyet yazıları yazan Samir’i öldürtecek bunun ardından da gençler sokağa dökülecektir. İşler planladığı gibi gitmez, Samir ölmez ancak yaralanır. Bu bile gençleri sokağa dökmeye yetecektir ama…

Sabahattin, yaptığı plan sonunda Şehzade’nin sarsılmaz bir güvenini kazanmıştır.
Bu arada Viyana’da yapılan Yahudi Konferansının haberi Sultan’a ulaşır.

Sultan’ın hain paşayı yakalama planı tam olarak işler ve Mahmut Paşa Melike’yi kaçırmak isterken Sultan tarafından suçüstü yakalanır...

 

18-03-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar