Payitaht Abdülhamit 5.Bölümde Yaşananlar...

Payitaht Abdülhamit 5.Bölümde Yaşananlar...
Payitaht Abdülhamit dizisi beş bölümü geride bıraktı. Tarih meraklılarının heyecanla izlediği 5. bölümde bütün gözler hain Mahmut paşa üzerindeydi. Ancak Mahmut Paşa, hiçbir şey olmamış gibi yine kendisini aklamayı başardı.

Sultan Abdülhamit Han’ın tarih sahnesinde kaldığı yılların konu edildiği Payitaht Abdülhamit dizisi beşinci bölümüyle TRT 1 ekanlarındaydı.

Mahmut Paşa Sultan tarafından suçüstü yakalansa da, söylediği yalanlarla kaybettiği sultanlık nişanını tekrar geri almayı başarır. Bu arada Mahmut Paşa’nın toplanan yardım paralarıyla ilgili yaptığı planlarda tıkır tıkır işlemektedir. Hiram’ın Samir’i vurmasıyla hareketlenen hürriyet sevdalısı talebeler, sokaklara çıkıp ayaklanacakları sırada, Sultan yine üstün ferasetiyle olayları bastırmayı başarır. Ancak Mahmut Paşa’ya göre Sultan talebeleri hafife almaktadır.
Herzıl, Karasu ve bir bavul dolusu patlayıcıyla beraber Payitaht’a gelir. Bombaları Hiram’a teslim eder ve çok ses getirecek bir plan yaparlar. Bombalar Rumeli tren hattına yerleştirilir ve tam tren Payitaht’a girmek üzereyken bomba patlatılır.
Haremdeyse işler iyice kızışır. Öldürülmeye çalışılan kızın yaşadığını Seniha Sultan’a gösteren Bidar Sultan, şimdi de Seniha Sultan ‘ın kızı kaçırıp kaçırmayacağını anlamak için bir plan yapar. Planı beklediği gibi işler ve Seniha Sultan’ı, kızı kaçırmak için hastaneye geldiğinde suçüstü yakalar.
Sultan’ın kızı Naime, Kemalettin Paşa’ya verdiği mektuba bir cevap gelmemesine çok üzülürken, Kemalettin Paşa ise mektubu bırakanın Hatice Sultan olduğunu sanarak cevap mektubunu Hatice Sultan’a verir. Naime ve Hatice aynı paşaya aşıktır ancak, Kemalettin Paşa Hatice’nin aşkına cevap vermektedir.
Hiç fark etmeden kendini gizli olayların içinde bulan arabacı Ömer getirdiği istihbaratlar sayesinde Sultan’ın güvenini kazanmayı başarır ve Sultan ona Hiram’ı bulma görevini verir.

 

25-03-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar