Pınar Deniz’de Berk Cankat Gibi Duruşundan Taviz Vermedi! ‘’Gerekirse Beş Parasız Kalmaya Razıyım’’

Pınar Deniz’de Berk Cankat Gibi Duruşundan Taviz Vermedi! ‘’Gerekirse Beş Parasız Kalmaya Razıyım’’
‘Yargı’nın Avukat Ceylin’i Pınar Deniz resti çekti! Deniz,‘’Gerekirse beş parasız kalmaya razıyım’’ dedi. Daha önce de Berk Cankat duruşundan taviz vermemiş olanlara isyan etmişti.

Kanal D’nin sevilen dizisi Yargı’nın başrollerini Kaan Urgancıoğlu’yla paylaşan  Avukat Ceylin’i canlandıran Pınar Deniz, son dönemin yıldızı en çok parlayan oyuncularından oldu. Yargı dizisindeki Ceylin karakteriyle çok güçlü bir performans ortaya koyan Pınar Deniz bundan sonra da canlandıracağı roller konusunda çok net olduğunu itiraf etti. Kadınların filmlerde de ezilmesine o rollerde yanstılmasına da ünlülerden tepkiler gelmeye başladı. Bu isimlerden biri de geçtiğimiz yıl duruşunu belli eden bir dönem Pınar Deniz ile sevgili olan 2018 yılında ilişkileri son bulan Berk Cankat olmuştu. Tepki gösterip bu duruma baş kaldıran isimlerden biri de Yargı dizisinin Ceylin’i Pınar Deniz oldu. İşte ünlülerin açıklamaları…




Pınar Deniz Canlandıracağı Roller Konusunda Çok Net!

Son dönemde kadına olan şiddetin, ezilmişliğin cinsiyet ayrımcılığının, maduriyetlerin, kadın cinayetlerin gündemden düşmediği günler yaşıyoruz. Bu durum dizilerde de işlenmeye başlandı. İnsanlara kötü örnek olarak sunulmasını sanat camiiası da artık yadırgıyor ve bu duruma artık sessiz kalmıyorlar. Bu duruma tepki gösteren isimlerden biri de Pınar Deniz oldu.

 

‘’Güçlü Kadını Oynamak İsterim’’

Pınar Deniz, geçtiğimiz günlerde bir dergiye verdiği röportajda yer alacağı projeleri seçerken karakterin yaşadıklarına dikkat ettiğini söylemişti: ‘’Kadını ezen projeleri reddediyorum. Gerekirse parasız kalmaya razıyım. Ben televizyonda güçlü kadını oynamak istiyorum. Televizyon toplumsal bir mesele. Şiddeti güzelleyen, destek çıkan işlerin içinde olmayacağım. Kendi kurallarımı böyle belirledim.’’dedi.

 

Pınar Deniz, ilk olarak Vatanım Sensin dizisinde canlandırdığı Yıldız karakteriyle çok büyük bir çıkış yakalamıştı. Dizideki performansıyla büyük övgü alan güzel oyuncu kariyerinde önemli bir adım atmıştı.

Geçtiğimiz yıl Netflix için çekilen Aşk 101 dizisiyle başarısını perçinlemişti. Sıra dışı hikayesiyle çok beğenilen dizide idealist bir öğretmeni canlandıran Pınar Deniz, rol arkadaşı Kaan Urgancıoğlu ile çok iyi partner olmuştu. Bu durum ikiliye Yargı dizisinin kapısını açmış oldu.


Kanal D’ de yayınlanan ve senaryosu Sema Ergenekon tarafından kaleme alınan Yargı dizisinin başrollerini yine Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu paylaşıyor.

Bugüne kadar hep çok güçlü kadın karakterleri canlandıran Pınar Deniz, Yargı’da da tuttuğunu koparan, gözüpek Avukat Ceylin karakteriyle Türk dizi dünyasına yeni bir soluk getirdi. Son derece güçlü bir kadın karakter olan Ceylin, fevri hareketleri nedeniyle kimileri tarafından büyük eleştiri alsa da çoğu izleyici tarafından çok sevildi.


28 Yaşındaki güzel oyuncu Pınar Deniz son günlerde yeni bir proje ile gündemde. ‘Star’ adlı yapımda Uraz Kaygılaroğlu’yla başrol oynayacak olan oyuncu, ünlü bir kadını canlandıracak. Uraz Kaygılaroğlu ise polis rolüyle hayranlarının karşısına çıkacak.

 

Kadına Şiddeti Vurgulayan Senaristlere Kızan Bir Başka İsimde Berk Cankat Olmuştu

‘Güzel Köylü’ dizisinde canlandırdığı Cemal karakteriyle izleyicilerin kalbini kazanan Berk Cankat, uzun süredir setlerden uzak. 37 yaşındaki oyuncu ‘Yıldızlar Şahidim’, ‘Gülizar’ dizilerinde başrol oynamış, son olarak 2018 yılında yayınlanan ‘Bir Deli Rüzgar’ dizisinde Uğur karakterini canlandırmıştı. Yakışıklı oyuncu dört yıldır setlerden uzaktı.

 

Berk Cankat’ın setlerden uzak durmasının sebebi senarist ve yönetmenlere kızgınlığıydı. Yaklaşık sekiz ay önce sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yapan Cankat resti çekmişti. 

 

‘’Yazmayın kardeşim. Böyle yazacaksanız eğer yazmayın! Hatta siz toplum içine de karışmayın çünkü bu düşünce yapısıyla sizler çok tehlikelisiniz. Yaşadığınız dünyadan mı bir habersiniz? Yoksa yaşadığınız topraklarda gerçekleşenlerin hiçbirini umursamayacak kadar omurgasız mısınız Senaryo diye yolladığınız bu çöp parçalarından kazanacağınız her bir kuruş haram zıkkım olsun inşallah! 2021’in yarısı olmadan 182 kadın katledilmiş ve siz hala pişkin pişkin senaristim diye dolanıyorsunuz. Yazdığınız çöpün daha 50’nci sayfası dolmadan kadına şiddet, aile içi taciz, hayvan katletme, kuma getirme ve daha nice çirkinliği normalleştirerek o yarım yamalak kullandığınız ana dilinizle çok güzel anlatmışsınız. Bravo! ‘’Ama abee bunlar satıyo, bunlar izleniyoo, izleyici bunu istiyo!’’ değil mi? Siz de haklısınız. Kimilerine göre para ve başarı için her yol mübah. Ben yokum kardeşim.’’

 

Berk Cankat sözünü tuttu, gerçekten de hiçbir projede yer almadı. Duruşundan taviz vermeyen Berk Cankat, Gain TV için çekilecek Aslında Özgürsün dizisinde rol alacak. Dizi, feminist yazar Duygu Asena’nın aynı adlı romanından uyarlanacak. Dolayısıyla kadın haklarını savunan bir dizi olacak. Cankat, başrollerini Deniz Çakır ve Bade İşçil’in paylaştığı Aslında Özgürsün dizisi için yakında yeniden sete çıkacak.

13-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar