Pusat’ın yönetmeni Ceylan Ede boğuldu

Pusat’ın yönetmeni Ceylan Ede boğuldu
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen ve hemen oğun bakıma kaldırılan usta yönetmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ceylan Ede kimdir? Ceylan Ede nerede hayatını kaybetti? Ceylan Ede’nin cenazesi nereye gönderildi? Ceylan Ede çıktığı kayı turunda yalnız mıydı? Ünlü yönetmen hangi dizi ve filmleri yönetti?  Ceylan Ede hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde.İşte detaylar....

Pusat’ın yönetmeni Ceylan Ede boğuldu

Türkiye’nin önde gelen yönetmenlerinden biri olan Abdülkadir Ceylan Ede Sakarya’nın Sapanca gölünde boğularak hayatını kaybetti. Arkadaşları İle Sapanca Gölü’nde kayık ile gezinti yaptıkları esnada ünlü yönetmen yüzmek için göle atladı. Boğulma tehlikesi geçirdği anlaşılan Ceylan Ede apar topar hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen Pusat, Aynalı Tahir ve Acı Hayat gibi reyting rekorları kıran ünlü dizilerin yönetmenliğini yapan Ede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Cenazesi Eskişehir’e gönderildi

Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. 3 arkadaş Sakarya ili Sapanca İlçesi Kırkpınar Mahallesi yakınlarındaki Sapanca Gölü’nde kayık turu yapmak için göle açıldılar. Açıldıktan belli bir süre sonra ünlü yönetmen Ceylan Ede yüzmek üzere göle atladı. Bir süre yüzdükten sonra Ede boğulma tehlikesi atlattı. Arkadaşlarının müdahalesi ile sudan çıkarılan usta yönetmene ihbar üzere olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri hemen müdahalede bulundu. Ceylan Ede’nin duran kalbi bu müdahale ile tekrar çalıştırıldı ve hemen Sapanca Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne kaldırıldı. Buradaki acil müdahalelerin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen ve hemen oğun bakıma kaldırılan usta yönetmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Usta yönetmenin cenazesi cenaze aracı ile memleketi Eskişehir’e gönderildi.

Abdülkadir Ceylan Ede kimdir?

1965 Afyon Emirdağ doğumlu. Liseyi Eskişehir Bahçelievler Lisesi’nde , üniversiteyi Anadolu Üniversitesi Sinema ve TV bölümünde okudu. Öğrencilik yıllarında çektiği kısa film ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde finalist oldu. 1998 – 2001 yılları arasında Deli Yürek dizisinde 90 bölüm yardımcı yönetmen olarak çalıştı. Yüzsüz Hayat isimli uzun kurmaca filmi kendi youtube kanalında yayınladı. Sine-Bir üyesi olan Abdülkadir Ceylan Ede Sapanca Gölü’nde boğularak hayatını kaybetti.

Filmografisi-Yönetmen

Gerçek Hayat - 2014 .... Tv Dizisi,  Bir Küp Altın - 2013 .... Tv Filmi, Yüzsüz Hayat - 2012 .... Uzun Kurmaca, 01:17:54, Şefkat Tepe - 2011 .... Tv Dizisi, 2. Sezon, Ana Yüreği - 2011 .... Tv Dizisi, Şefkat Tepe - 2010 .... Tv Dizisi, 1. Sezon, Ateş ve Barut - 2008 .... Uzun Kurmaca, Memleket Hikayeleri - Elindedir Bağlama - 2007 .... Tv Filmi, Pusat - 2007 .... Tv Dizisi, Acı Hayat 2. Sezon - 2006 .... Tv Dizisi, Acı Hayat 1. Sezon - 2005 .... Tv Dizisi, Analık - 2003 .... Tv Dizisi, Aynalı Tahir - 1998 .... Tv Dizisi

06-09-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler