Ramazanda en çok hangi kanallar izlendi? İşte Ramazan reytingleri

Ramazanda en çok hangi kanallar izlendi? İşte Ramazan reytingleri
Ekranlar rekabete sahne olurken reyting sıralaması da belli oldu. Sahur ve iftar programları ile Ramazan yayınları reyting listesinde ön sıralarda yer aldı.

Ramazan başlayalı yaklaşık 20 gün oldu. Artık sonlara yaklaşırken Ramazan ayının televizyonlarda  reytingi ne derece etkilediğini merak ettik. Ekranlar kıyasıya program ve diziler arasındaki rekabete sahne olurken reyting sıralaması da belli oldu. Haber programları, diziler, sahur ve iftar programları ile Ramazan yayınları reyting listesinde ön sıralarda yer aldı. İşte, son günlerin reyting sonuçları…

Ramazanda en çok hangi kanallar izlendi? İşte Ramazan reytingleri

Bu yıl ramazan ayında en çok izlenen dini program yine Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programlar oldu. Hem iftar hem de sahur programlarıyla reyting sıralamasında birinci sıraya oturdu.

2019 ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başladı. 20 gündür hem iftarda hem sahurda ekranlar dini yayınlarla dolup taştı. Televizyon kanallarında yayınlanan özel iftar ve sahur programları her zaman çokça izlenmiştir. Bu ramazanda da aynısı oldu. Çoğunlukla ilahiyatçıların hazırlayıp sunduğu iftar ve sahur programları 3 Haziran Pazartesi günü Arefe yayınlarıyla bitecek. Reyting sonuçlarına bakınca ilk onda iftar ve sahur programlarını görüyoruz. Dizlerde zaman zaman iftar ve sahur bölümleriyle ramazan yaşatılmaya çalışıldı.

Öncelikle son haftaların toplam reytinglerine bakalım. TOTAL 10’a 3 ramazan programının girdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

1 KADIN FOX

2 ESKIYA DUNYAYA HUKUMDAR OLMAZ ATV

3 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX

4 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV

5 ESKIYA DUNYAYA HUKUMDAR OLMAZ (OZET) ATV

6 KADIN (OZET) FOX

7 SAHUR VAKITLERI ATV

8 SURVIVOR TURKIYE YUNANISTAN TV8

9 PROF. DR.NIHAT HATIPOGLU ILE IFTAR ATV

10 SAHUR VAKITLERI STAR TV

Nihat Hatipoğlu’yla ATV liderliği kimseye bırakmadı.

Son yılların gözde TV kanalı ATV geleneği bozmadı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu canlı yayında çocuğu Müslüman yapmasıyla bir skandala yol açsa da hem iftar programında hem de sahur programında birinciliği kimseye kaptırmadı. Kendine has anlatımıyla milyonların gönlünde taht kuran Nihat Hatipoğlu, ramazan ayının en çok tercih edilen ismiydi. Her kanalda iftar ve sahur programları düzenlendi hepsinde de kamuoyunun yakından tanıdığı birer hoca evlere konuk oldu. Ama programlarını Sultanahmet Meydanı’ndan yapan Hatipoğlu, rakiplerini geride bırakmayı başardı. Liderlik koltuğunu ilk günden son güne kadar istikrarlı bir şekilde sürdürdü. Dini programlarda arasında birinci olurken, ilk yüzde de hep ilk on içerisinde kendine yer buldu. Nihat Hatipoğlu’nun performansı reyting ver reklam pastasında kendini gösterdi.  ATV, Nihat Hatipoğlu sayesinde adet olarak en çok reklam alan kanal oldu. Bu sayede hem Hatipoğlu’nun hem de kanalın yüzü güldü. Ne diyelim darısı diğer kanaların başına.

25-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar