Ramo Oyuncularından RTÜK’e Cevap!

Ramo Oyuncularından RTÜK’e Cevap!
Show Tv’nin başarılı dizisi Ramo başlar başlamaz şikayetler de başladı. Ramo ve RTÜK arasında karşılıklı mesajlaşmalar bir anda gündem oldu. İşte detaylar!

Show Tv ekranlarında yayınlanan ve bu sezon ikinci sezonuyla seyirci karşısına çıkan ve BKM Film tarafından hazırlanan Ramo geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda sık sık gündeme gelecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz sezonda sıklıkla dizi içinde şiddetten yakınan ve bu sebeple diziyi sık sık RTÜK’e şikayet eden seyirciler bu sezonda aynı şikayetlere devam ediyorlar. Henüz sezona yeni başlamasına rağmen dizi daha şimdiden RTÜK’e şikayet edildi bile. İddiaya göre bir çocuk tarafından sosyal medya üzerinden yapılan şikayete cevap veren RTÜK bu şikayeti yaptığı iddia edilen çocuğun mesajını da etiketleyerek dizilerde şiddete asla izin verilmeyeceğini bildiren bir mesajı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bu paylaşım üzerinden fazla zaman geçmeden bu sefer de Ramo’da rol alan oyuncular bu mesaja ve çocuğun yazdığı iddia edilen mesaja cevap verdiler. İşte detaylar!

Karşılıklı Mesajlaşmalar!

Sezona yeni başlayan ve geçtiğimiz sezonun başarılı yapımlarından Ramo bu sezona da hızlı bir giriş yaptı. Yayın günü Salıdan Cumaya alınan dizi aynı zamanda çekim mekanı olan Adana’dan İstanbul’a taşındı. Birçok oyuncusuyla yolları ayıran diziye yeni oyuncular katılırken dizi geçen sezon ki iddiasını korumak istiyor. Ancak dizi başlar başlamaz şikayetler de başladı. 11 yaşındaki bir çocuk tarafından sosyal medya üzerinden yazıldığı iddia edilen bir şikayete RTÜK cevap verdi. 11 yaşındaki çocuğun mesajında “Merhaba ben 11 yaşında 5. Sınıf öğrencisiyim. Show Tv’de yayınlanan Ramo adlı dizide bıçaklama sahnesini gördüm ve çok etkilendim lütfen diziyi sonlandırın” ifadeleri yer alıyor. RTÜK bu mesajı da etiketleyerek sosyal medya hesabı üzerinden “çocuklar kırmızıçizgimizdir. Duyarlı yavrularımıza sonsuz teşekkürler” ifadelerini içeren bir mesaj yayınladı.

Ramo Oyuncuları Cevap Verdi!

RTÜK’ün Ramo dizisi için yazılan bir mesajı etiketleyerek mesaj yayınlaması üzerine Ramo oyuncuları da harekete geçti. Dizinin başrol oyuncusu Ramo karakterine hayat veren Murat Yıldırım sosyal medya hesabından “ben bunu çözemedim, çözebilen varsa buyursun! 11 yaşında çocuğun sosyal medya kullanmasına mı yanayım, ilk defa RTÜK’ün bir diziyi kamuoyuna şikayet etmesine mi yanayım, ufaklığın Türkçesinin maşallahlığına mı yanayım!” ifadelerini içeren bir mesaj yayınladı. Aynı şekilde dizinin kadın başrol oyuncusu Esra Bilgiç’te yine sosyal medya üzerinden “İnstagram hesap oluşturabilmek için herkesin en az 13 yaşında olmasını şart koşar (bazı yargı bölgelerinde bu yaş sınırı daha yüksek olabilir). 13 yaşından küçük kişileri temsil eden hesaplarda, biyografi açıklamasında hesabın bir ebeveyn veya vasi tarafından yönetildiği net olarak belirtilmelidir” ifadeleri kullanıldı. Karşılıklı bu mesajlaşmalar nereye varacak şimdilik bilinmiyor. Bekleyip göreceğiz.

23-09-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar