RTÜK’ten Aşk mantık İntikam dizisine ceza!

RTÜK’ten Aşk mantık İntikam dizisine ceza!
Fox Tv’nin yaz sezonu için yayınladığı romantik dram türü Aşk mantık İntikam dizisi için para cezası ve program durdurma yaptırımı uygulanacak.

Zaman zaman verdiği cezalarla gündeme gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yeni bir ceza daha geldi. İzleyici Fox dizisi Aşk Mantık İntikam’a verilen cezanın neden verildiğini ve nasıl bir ceza olduğunu merak ediyor? Cuma akşamları yayınlanan Fox yapımı dizinin yapımcıları ceza karşısında nasıl bir tepki verdi? Şimdi detaylar

RTÜK’ten Aşk mantık İntikam dizisine ceza!

Basın yayın kuruluşlarını takip ederek ceza ve ödül vermek için oluşturulan ancak daha çok ceza yönünü işleten RTÜK, yeni bir cezayla gündem oldu. Fox Tv’nin yaz sezonu için yayınladığı romantik dram türü Aşk mantık İntikam dizisi için para cezası ve program durdurma yaptırımı uygulanacak.

Kadına karşı ayrımcılığı teşvik ediyor

No:9 Productions’ın yapımı olarak Fox Tv’de yayınlanan romantik melodram dizisi Aşk Mantık İntikam dizisini genç yönetmen Murat Öztürk yönetiyor. Özlem İnci Hekimoğlu ile Nil Güleç Ünsal’ın kaleme aldığı dizide İlhan Şen, Burcu Özberk, Burak Yörük ve Melisa Döngel üçlüsü başrolleri paylaşıyor. Fox Tv'nin cuma akşamları izleyicisiyle buluşturduğu yaz dizisinde Günay Karacaoğlu, Zeynep Kankonde, Süleyman Atanısev, Mehmet Korhan Fırat, Sevda Baş, Ceren Koç, Birgül Ulusoy, Tarık Şerbetçioğlu ve Mehmet Yılmaz gibi başarılı isimler de rol alıyor. 

Üst sınırdan ceza verildi

Basın yayın kuruluşlarını denetleme birimi RTÜK’ten  yapılan açıklamaya göre, haftalık olağan toplantıda, izleme raporları ele alındı. Raporları etraflıca irdeleyen RTÜK üyeleri çok sayıda şikayet alan Aşk mantık İntikam dizisinde kadına karşı ayrımcılık barındıran ifadeler tespit edildi. FOX TV'de yayınlanan başrollerini Burcu Özber ile İlhan Şen, Melisa Döngel ve Burak Yörük'ün paylaştığı Aşk Mantık İntikam dizisinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadına karşı ayrımcılığı besleyen aşağılayıcı ifadeler olduğu kanaati oluştu. Bu nedenle cuma akşamları diziyi yayınlayan yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası ve program durdurma yaptırımı uygulandı.Cuma akşamları Fox Tv ekranlarında yayınlanan Aşk Mantık İntikam dizisinin yapımcıları Fatih Aksoy ve Yağmur Ünal’ın konu ile ilgili herhangi bir tepkisi olmadı. Dizinin senaryosunda değişiklik yapılarak yoluna devam edeceği kulislerde konuşuluyor. Gelişmeleri takipçilerimize duyurmaya devam edeceğiz.

13-08-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar