RTÜK’ten Eşcinsel İçerikli Diziye Rekor Ceza!

RTÜK’ten Eşcinsel İçerikli Diziye Rekor Ceza!
Fox Life kanalına Rtük tarafından en yüksek seviyeden ceza... Kanal eşcinsel ilişkilerin yer aldığı ‘Jane The Virgin’ adlı dizisi nedeniyle cezaya çarptırıldı. İşte detaylar!

Gün geçmiyor ki toplumsal ahlakı zedeleyen bir yayın olmasın. Bu kimi zaman haber olarak, kimi zaman sinema filmi olarak, çoğunkujla da dizi olarak geliyor ekranlara. Son zamanlarda oldukça artan bu tür yayınlara karşı kanunen bir çözüm sunulsa da aslında bunun çözümünün yapımcıların elinde olduğu bir gerçek. Korkutarak ya da cezalandırarak maalesef bu tür yayınların önlenmesi pek mümkn gözükmüyor. Son olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca (RTÜK), eşcinsel ilişkilerin yer aldığı ‘Jane The Virgin’ adlı dizisi nedeniyle Fox Life kanalına en yüksek orandan idari para ve program durdurma cezası verildi. İşte haberin detayları.

En Yüksek Orandan Ceza!

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Üst Kurulun son toplantısında, Jane The Virgin dizisi ‘milli ve manevi değerleri hiçe sayması, çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz etki etmesi’ nedeniyle ele alındı. Eşcinsel ilişkilerin ekranlarda görülme sıklığı arttıkça çocuk ve gençlerin bu ilişkileri normalleştirmesine, duyarsızlaşmalarına ve toplumun ahlaki değerlerinin yozlaştığına kanaat getiren Üst Kurul, Fox Life kanalına en yüksek orandan idari para cezası ve program durdurma cezası kesti.

RTÜK Ceza Yağdırdı!

Öte yandan RTÜK, sağlık beyanıyla cinsel performans artırıcı ürün tanıtımı ve satışı yapan Mega Suare kanalına, vatandaşları yanılttığı gerekçesiyle idari para cezası ve 5 kez program durdurma müeyyidesi uyguladı. Ayrıca sahte bitkisel ürünler satan One Bal TV, Farklı TV, World Beauty Channel, Maksim TV, Mega Müzik, Hazan TV ve Berat TV’ye de idari para cezaları verildi.

Jane The Virgin Dizisinin Konusu Ne?

Miami’de geçen dizide, Jane’in hayatında meydana gelen şaşırtıcı ve beklenmeyen olaylar anlatılıyor. Bekâretini koruma yemini uyarınca Jane erkek arkadaşı ile evlenene kadar birlikte olmayacaktır. Check up yaptırmaya gittiği doktor yanlışlıkla kendisine tüp bebek tedavisi uygulayınca hamile kalır ve hayatı alt üst olur. Erkek arkadaşı Michael başkasının bebeğini büyütmek istememektedir. Bebeğin babası Rafael ise kanserle mücadele etmektedir ve çocuk sahibi olmak için bu son şansıdır. Rafael’in karısı Petra bebeğin doğmasını istemektedir. Rafael ile görüştükten sonra Jane bebeği doğurmaya ve sonra asıl ebeveynlerine vermeyi kabul eder ama tek şartı bebeğe iyi bakmalarıdır. Fakat hamilelik ilerledikçe Rafael ile birbirlerine romantik hisler beslemeye başlarlar. Jane, çocukluğunda izlediği latin pembe dizilerinin tam da içine düşmüştür.

13-06-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar