RTÜK’ten o kanala Corona cezası!

RTÜK’ten o kanala Corona cezası!
Son günlerde verdiği cezalarla gündeme gelen RTÜK Coronavirüs yayınlarını mercek altına alıyor. RTÜK bakın hangi kanala corona cezası kesti?

Dünya üzerinde 1, 5 milyon insana bulaşan ve 100 binden fazlasını öldüren korkunç salgın Corona sadece insanları değil medyayı da etkiliyor. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte RTÜK'ten o kanala Corona cezası geldi. Son günlerde verdiği cezalarla gündeme gelen RTÜK Coronavirüs yayınlarını mercek altına alıyor. RTÜK bakın hangi kanala corona cezası kesti? Şimdi detaylar

RTÜK’ten o kanala Corona cezası!

Son zamanlara verdiği cezalarla dikkat çeken ve adeta ceza makinesine dönüşen RTÜK, bu sefer büyük infial uyandıran yalan haberi görmezden gelmedi ve idari para cezası kesti. Muhalif yayın yapmasıyla tanınan Halk TV'nin "601 sağlık çalışanı öldü" yalanına tam tamına 150 bin TL ceza kesti.

Haberi çarpıtarak verdiler.

Bilindiği gibi 1 aydır corona ile yatıp kalkıyoruz. Başka bir gündem neredeyse yok ve hepimiz küresel salgının ne zaman biteceğini endişeyle takip ediyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da her akşam basın toplantısı düzenleyerek günlük vaka ve vefat sayısını sıcağı sıcağına aktarıyor. Yine böyle bir bilgilendirme esnasında Halk TV büyük bir yalana imza attı ve ekran başındakileri paniğe sevk etti. Bu durumu fark eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haber organlarıyla harekete geçerek Halk Tv’yi cezalandırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı “Türkiye'de 601 sağlık çalışanı Koronavirüsten etkilendi.” paylaşımını "Türkiye'de 601 sağlık çalışanı hayatını kaybetti" diye yansıtan Halk TV haberi çarpıtmış oldu. Üstelik haberi ve yazıyı dakikalarca ekranda gösteren Halk Tv büyük bir umursamızlıkla yalan habere devam etti.

Raporlarda yer aldı

Bakan Koca'nın paylaştığı “Türkiye'de 601 sağlık çalışanı koronavirüsten etkilendi.” şeklindeki bilgiyi çarpıtarak "Türkiye'de 601 sağlık çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti" şeklinde yansıtan Halk TV'nin yayını, RTÜK izleme uzmanlarının raporlarında yer aldı. Canlitv olarak sorumlu haberci anlayışıyla raporu aynen yayınlıyoruz. “Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerinin esas alınmadan, kamuoyunda özgürce kanaat oluşumunu engelleyecek biçimde doğru olmayan bilgilerin aktarıldığı kanaati hasıl olduğundan Halk TV'ye idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına hükmedilmiştir.”

Ölüm sayısı değil vaka sayısı!

Tüm dünyanın nefesini tutarak bir korku filmi izler gibi takip etiği coronavirüs tehditi karşısında gerçeği kelime oyunları ile yalan haberlere dönüştüren Halk Tv’ye sadece RTÜK tepki göstermedi. Böylesine hassas bir konuda gerçekleri yanlı veren kanala izleyicileri ve sosyal medya kullanıcıları da yoğun tepki gösterdi.

10-04-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar