RTÜK’ten Sadakatsiz’e büyük ceza Sebebine şaşıracaksınız!

RTÜK’ten Sadakatsiz’e büyük ceza Sebebine şaşıracaksınız!
Toplumun kanayan bir yarasına parmak basan ve ilgiyle izlenen Sadakatsiz dizisi RTÜK tarafından cezalandırıldı. Aileyi ve evlilik dışı ilişkileri sorgulayan dizi final mi yapıyor?

Verdiği cezalarla gündem olan RTÜK’ten son günlerin flaş dizisi Sadakatsiz’e büyük ceza geldi. İzleyici RTÜK’ün Sadakatsiz dizisini neden cezalandırdığını merak ediyor. Uyarılarıyla sık sık kendini hatırlatan RTÜK’ten bu sefer ibretlik bir ceza geldi. Çok konuşulacak ilginç cezanın sebebine şaşıracaksınız. Hem eleştirilen hem de ilgiyle izlenen Sadakatsiz devam edecek mi yoksa final mi yapacak? Şimdi detaylar

RTÜK’ten Sadakatsiz’e büyük ceza Sebebine şaşıracaksınız!

Çarşamba günleri Kanal D ekranlarında yayınlanan ve ilk üçe giren Sadakatsiz dizisi bu sefer de RTÜK tarafından yediği ceza ile gündem oldu. Cansu Dere, Caner Cindoruk, Melis Sezen, Eren Vurdem, Yeliz Kuvancı, Özge Özder ‘in başrolleri paylaştığı Sadakatsiz dizisi evlilik dışı ilişkiyi özendirdiği için cezalandırıldı. Dizi sebebiyle Kanal D'ye büyük para cezası kesildi.

Rol modeller oluşturuyor!

İşi Tv Kanalları ve programları denetlemek olan RTÜK, kurallara uymayanlara yaptırım uygulayan bir üst kurul. Başkan Ebubekir Şahin başkanlığındaki haftalık olağan toplantısında İzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanlarınca hazırlanan raporları görüşen Kurul, Sadakatsiz dizisini cezalandırdı. Rapora göre Üst Kurulun Sadakatsiz dizini cezalandırmasının gerekçesi belli oldu: "Evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösteren, çocuk ve gençleri olumsuz yönde etkileyebilecek rol modeller oluşturuyor"

Görevi Türk milletinin temel yapısını oluşturan aileyi, çocuk ve gençlerimizi sihirli kutunun zararlarından korumak olan Yüksek Kurul görevini yaptı ve "Sadakatsiz" dizisinin yayınlandığı Kanal D'ye idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Sadakatsiz şaşırtmaya devam ediyor!

Yayınlandığı ilk bölümden beri takip edilen Sadakatsiz hem sosyal medyada hem de reytinglerde epey ses getirdi. Eşini aldatan bir adamı konu edinen ve toplumun kanayan bir yarasına dokunan dizi her hafta yeni bir aksiyonla tabuları sorguluyor. Her bölümde farklı bir soruyla gündem olan n dizi izleyiciyi şaşırtmaya devam ediyor. İlk bölümde “Aldatılsanız susmayı başarabilir miydiniz?” sorusunu soran dizi senaristleri sonraki bölümde “Bir kişi aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?” sorusuna cevap aradı. 4 Kasım Çarşamba günü yayınlanan son bölümde ise  “Aldatıldığınızı öğrendiğinizde intikam yoluna gider miydiniz?” sorusuyla izleyiciyi şaşırtan Sadakatsiz, RTÜK radarına girdi ve cezalandırıldı.

Sadakatsiz final mi yapıyor?

Konu aile olunca herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bir kadının sevdiği bir adam tarafından iki yıl boyunca aldatılmasını öğrenmesiyle harekete geçmesini anlatan Sadakatsiz dizisi üzeri örtülmeye çalışılan gizli bir yaraya işaret ediyor. İki tarafı da aynı anda idare eden, her iki kadını da çeşitli yalanlarla kendine bağlayan ahlaksız bir adamı ve bu saçma ilişkiyi kabul eden genç bir kızı sorgulayan dizi, aslında bize bir kez daha aile bağlarımızı ve değerlerimizi hatırlattı. O yüzden tutuldu ve ilgiyle izleniyor. Aldatan ve aldatılan iki kadının arasındaki savaşa duyarsız kalmayan RTÜK gereken cezayı vererek haklı eleştirileri duydu ve görevini yaptı. Dizi final yapacak mı, yoksa başka bir konuya evrilip yoluna devam edecek mi? Canlitv olarak konunun takipçisi olacağız.

08-11-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar