RTÜK'ten Zalim İstanbul dizisine ceza!

RTÜK'ten Zalim İstanbul dizisine ceza!
Kanal D'nin yeni favori dizisi Zalim İstanbul pazartesi akşamlarındaki yerini aldı. Çapıcı sahneleriyle olay olan dizi, bir şikayet üzerine RTÜK'ten para cezası aldı.

Başrollerinde Fikret Kuşkan, Deniz Uğur ve Mine Tugay gibi isimlerin olduğu Zalim İstanbul dizisi Kanal D ekranlarında pazartesi akşamları yayınlanmaya devam ediyor. Avşar Film imzalı dizinin konusunun bilindik olması sebebiyle ekranlara tutunamayacağı düşünüldü. Fakat pazartesi gününün zorlu rakiplerine rağmen iyi reyting alan dizinin etkileyici konusu izleyici tarafından beğenildi. 

Öte yandan dizi ilk bölümündeki bir sahneden dolayı şikayet aldı. 1 Nisan Pazartesi günü yayınlanan bölümde Fikret Kuşkan'ın canlandırdığı Agah karakteri yeğeni Nedim'in doktoruna tehditler savurmuştu. Bunun üzerine Türk Tabipler Birliği, RTÜK'e (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) şikayette bulundu. RTÜK şikayeti dikkate alarak Kanal D’de yayınlanan Zalim İstanbul adlı dizi için hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik hakaret, aşağılama ve tehdit içeren ifadelere yer verilmesi gerekçesiyle idari para cezası verdi. 

ŞİDDETE ÖZENDİRİCİ VEYA KANIKSATICI

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi; 9 Nisan 2019 tarihinde RTÜK’e başvurarak Zalim İstanbul dizisinde yer alan hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sahnelerinin, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinin “Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı yayın yapılamaz.” şeklindeki bendine ters düştüğünü belirtti.

ZALİM İSTANBUL DİZİSİ KONUSU

Zengin bir aile olan Karaçay ailesi İstanbulda boğazın kıyısında bir yalıda yaşamaktadır. Yalı'nın babası Agah Karaçay tekerlekli sandalyeye mahkum olan yeğeni Nedim'e abisinin emaneti olduğundan gözü gibi bakar. Kendisinden sonra yeğenine bakacak hayırlı bir eş arar. Memleketinden helal süt emmiş bir kız ister. Bunun üstüne İstanbul'a getirttiği köylüsü Seher ve çocukları yalının müştemilatına yerleşir. Seher'in biri hemşire iki kızı ve bir oğlu vardır. Çocukları ve kayınvalidesiyle hayata tutunma mücadelesi veren Seher İstanbul'a gelmeyi hiç istememiş fakat köydeki evlerinin yanması üzerine zorunda kalmıştır. Agah Karaçay'ın eşi Şeniz ise aileyi başından beri istemez. İki taraftanda razı olmayan taraflar olsa da Agah Karaçay yeğeni için sevgi ve hayat dolu olan hemşire kızı evde tutmak ister. İki ailenin çekişme dolu hayatını, ailelerin ve çocuklarının arasındaki ilişkiyi konu alan dizi tüm heyecanıyla devam edip her bölüm sonu büyük merak uyandırıyor.

17-04-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar