RTÜK'ün talebi üzerine bir dizi bölümü Netflix'ten kaldırıldı!

RTÜK'ün talebi üzerine bir dizi bölümü Netflix'ten kaldırıldı!
RTÜK yine çok konuşulan bir karara imza attı. Netflix'te yer alan bir dizi bölümünü kaldırttı. İlgili bölümü izlemek isteyenler kötü bir sürprizle karşılaştı.

Netflix'te Designated Survivor dizisini izlemek isteyenler tatsız bir sürprizle karşı karşıya kaldı. 2016 - 2019 yılları arasında 3 sezon boyunca ekrana gelen dizinin bir bölümü Netflix Türkiye'den tamamen kaldırıldı.

Designated Survivor dizisinin 2. sezon 7. bölümünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı görülmüştü. Cumhurbaşkanı pek uygun bir şekilde resmedilmediği gereçeksiyle dönemde Türkiye'de gündem olmuştu. İşte RTÜK, Netflix'ten ilgili bölümü platformun Türkiye kısmından kaldırmasını istedi. Bu talep üzerine Netflix de o bölümü Türkiye'den kaldırdı. Şu an ilgili bölüm dünyanın herhangi bir yerinden izlenebiliyor. Türkiye'de ise 2. sezon 6. bölümü izlemeyi bitirmeniz halinde otomatik olarak 2. sezon 8. bölüme atlıyorsunuz. Peki bu kadar olay olan Designated Survivor dizisiyle ilgili neler biliyoruz. Designated Survivor dizisinin konusu ne? Designated Survivor dizisinin o bölümünde neler yaşanmıştı?

Designated Survivor dizisinin konusu ne?

ABC ve Netflix ortak yapımı olan Designated Survivor dizisinin senaryosunu David Guggenheim yazdı. Sean Callery ve Robert Lydecker ise yönetti. 21 Eylül 2016 tarihinde ilk sezonu yayınlanan Designated Survivor dizisi, 7 Haziran 2019 tarihinde yayınlanan final sezonuyla ekranlara veda etti.

Designated Survivor dizisi Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve kabinesinin büyük bölümünün terör saldırısı sonucunda hayatını kaybetmesiyle başlıyor. Başkan tarafından görevden alınması an meselesi olan Şehircilik Bakanı Tom Kirkman, yeni başkan olarak atanır. Destinated Survivor dizisinde beklemediği bir anda kendini başkan olarak bulan Tom Kirkman'ın ülkesini gelebilecek yeni terör tehlikelerinden korumaya çalışmasını izliyoruz.

15 Temmuz'a gönderme 

Dizinin 2. sezon 7. bölümünde Fatih Turan isimli Türk Cumhurbaşkanı ile karşılaşıyoruz. Bölümde 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne yönelik bazı göndermeler olduğu düşünüldü. Bunun yanı sıra Türk Cumhurbaşkanı oldukça kötü ve kirli işler çeviren biri olarak resmedilirken, muhalefet lideri için daha barış yanlısı bir portre çizilmesi özellikle hükumete yakın yayın kuruluşları tarafından eleştrilmişti. Bölümün yayınlanmasının üzerinden 1 yıl geçti ve RTÜK ilgili bölüme sansür uyguladı.

Netflix gibi platformlar RTÜK denetimine taabi

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanan kanun değişikliğiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, radyo ve televizyon yayınlarının yanı sıra internet yayınlarını da denetleme yetkisine sahip oldu. Bu kanun değişikliğinden en çok Netflix ve Blu TV gibi yayın platformları etkilendi. 

01-05-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar