Şampiyonlar Ligi'nde Toplu Sonuçlar, Tur Atlayan Takımlar

Şampiyonlar Ligi'nde Toplu Sonuçlar, Tur Atlayan Takımlar
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 belli oldu! Şampiyonlar Ligi grup maçlarının tamamlanmasının ardından tur atlayan takımlar hangileri? Şampiyonlar Ligi kura çekimleri ne zaman? ŞL'ye dair merak ettiğiniz tüm konuları sizler için derledik. İşte detaylar:

Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki son maçların da oynanmasının ardından sonuçlar şekillendi. Heyecanı yüksek, oldukça canlı ve hareketli geçen grup maçları yine birbirinden kaliteli maçlara sahne oldu. Şampiyonlar Ligi tutkunları TRT 1 ekranlarından bu maçların bir kısmını canlı izleme imkanı da yakaladı. Şampiyonlar Ligi'deki tek temsilcimiz Beşiktaş, TRT 1'den canlı izlenen grubunun son maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 6-0'la boyun eğerek taraftarlarını ve Türk futbol severleri üzerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalmayı başaramadı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde deva edecek.

Şampiyonlar Ligi ilk turunda toplam 8 grupta 32 takım mücadele verdi. Bu 32 takımdan 16'sı Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma başarısı gösteririken, 8 takım UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna kaldığı yerden devam edecek. Geriye kalan 8 takım ise Avrupa defterini bu sezon için kapatmak zorunda kaldı. Temsilcilerimizden UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe ve Osmanlıspor kendi klasmanlarında bir üst tura çıkmayı başarırken Konyaspor da Avrupa defterini kapatan takımlar arasında yer aldı.

Şampiyonlar Ligi Toplu Sonuçları

Şampiyonlar Ligi'de son 16'ya kalan takımlara değinmeden önce oldukça canlı ve dinamik geçen grup aşamasının son maçlarında alınan toplu sonuçlara br göz atalım. İşte Şampiyonlar Ligi'deki toplu sonuçlar:

A GRUBU: PSG 2-2 Ludogorest, Basel 1-4 Arsenal

B GRUBU: Dinamo Kiev 6-0 Beşiktaş, Benfica 1-2 Napoli

C GRUBU: Barcelona 4-0 Mönchengladbach, M. City 1-1 Celtic

D GRUBU: Bayern Münih 1-0 Atletico Madrid, PSV 0-0 Rostov

E GRUBU: B. Leverkusen 3-0 Monaco, Tottenham 3-1 CSKA Moskova

F GRUBU: Real Madrid 2-2 B. Dortmund, Legia Varşova 1-0 Sporting Lizbon

G GRUBU: Club Brugge 0-2 Kopenhag, Porto 5-0 Leicester City

H GRUBU: O. Lyon 0-0 Sevilla, Juventus 2-0 Dinamo Zagreb

Şampiyonlar Ligi'nde Tur Atlayan Takımlar

Şampiyonlar Ligi'ni grubunda ilk iki sırada bitirien takımlar son 16'ya kalma başarası gösterdi. İşte grubunu birinci ve ikinci sırada bitirerek bir üst tura çıkma başarısı gösteren takımlar.

Grubunu lider tamamlayarak tur atlayan takımlar:

Arsenal (İngiltere), Napoli (İtalya), Barcelona (İspanya), Atletico Madrid (İspanya), Monaco (Fransa), B. Dortmund (Almanya), Leicester C. (İngiltere), Juventus (İtalya)

Grubunu ikinci sırada tamamlayarak tur atlayan takımlar:

PSG (Fransa), Benfica (Portekiz), M. City (İngiltere), B. Münih (Almanya), B. Leverkusen (Almanya), Real Madrid (İspanya), Porto (Portekiz), Sevilla (İspanya)

Şampiyonlar Ligi'ne veda edip yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek takımlar:

Ludogorest, Beşiktaş, Mönchengladbach, Rostov, Tottenham, Legia, Kopenhag, Lyon

Şampiyonlar Ligi  kura çekimleri 12 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'da yapılacak.

(Şampiyonlar Ligi son 16 karşılaşmalarını ve UEFA Avrupa Ligi şifresiz maçlarını TRT 1'de canlı izleyebilirsiniz. Ayrıca diğer maçların hepsini Tivibuspor kanallarından canlı izleyebilirsiniz.)

 

 

10-12-2016
Yazar Hakkında
Yorumlar