Şarkıcı Doğuş’tan Tarkan’a misilleme Geçmicek!

Şarkıcı Doğuş’tan Tarkan’a misilleme Geçmicek!
Eleştirilerin odağındaki Tarkan'ın "Geççek" şarkısına misileme yapan Doğuş, TELE'den Rabia Azra Sözcü’ye konuştu. İşte o röportajdan satır başları

Yaptığı 'Geççek' şarkısıyla tartışmaların odağı olan Tarkan'a ünlü şarkıcı Doğuş’tan misilleme geldi.  'Geçmicek' şarkısıyla Tarkan'a hodri meydan diyen Doğuş, Tarkan'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu. Müzikseverler iki şarkıcı arasında geçen “diss atma”yı merak ediyor. Doğuş’un gündem olan açıklamaları haberimizde. Şimdi detaylar

Şarkıcı Doğuş’tan Tarkan’a misilleme Geçmicek!

Yeni şarkısı 'Geçmicek'i "Yakında" diyerek sosyal medya hesabından duyuran şarkıcı Doğuş bir kez daha gündem olmayı başardı. Yayınlandığı günden beri eleştirilerin odağı olan Tarkan'ın "Geççek" şarkısına cevap olduğunu söyleyen Doğuş, TELE'den Rabia Azra Sözcü’ye konuştu. İşte o röportajdan satır başları.

Tarkan’a diss attım

"Geçmicek" şarkısıyla müzikseverleri şaşkına çeviren şarkıcı Doğuş, mega star Tarkan'ın 'Geççek' adlı şarkısına diss attığını söyledi. Tarkan'a hodri meydan çeken Doğuş, TELE'den Rabia Azra Sözcü’ye konuştu. Şarkınız Tarkan’a bir gönderme mi, sorusuna Doğuş şu sözlerle açıklama getirdi: "Tarkan’a diss attım diyelim. Rapçiler nasıl birbirlerine diss atıyor bende pop sanatçısı olarak ilk dissi Tarkan’a attım."

Siyasi bir tarafı olduğunu düşünmüyorum

Şarkıcı Doğuş, röportajda kendisine sorulan “tarkan’ın ‘Geççek’ şarkısı birçok kişi için politik bir şarkı olarak yorumlandı, sizin şarkınızda siyasi bir mesaj mı içeriyor?” sorusuna şu cevabı verdi: “Tarkan’ın siyasi bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Güzel bir şarkı yapmış ama bizde eskilerdeniz. Cevap olarak ona diss attım o kadar hakkım olsun bence.”

Doğuş, şarkının siyasi bir yönü olmadığını vurgularken “Neye cevap verdiniz? Ne ‘geçmicek’?” sorusuna ise şarkıyı dinleyenlerin cevap bulacağını şu sözlerle dile getirdi: “Geçmeyecek, hiçbir şey geçmeyecek maalesef. Her şey daha kötüye gidiyor. Şarkıyı dinleyip klip izlendiğinde kime ne demişim, ne mesaj vermişim her şey anlaşılacak. Şarkı birkaç gün içerisinde çıkacak.”

Dıss atmak nedir?

Rap müziğinde rapçilerin birbirlerini yerin dibine sokmak ve kıyasıya eleştirmek için söyledikleri parçalardır. Edebiyatçıların şiirde birbine yaptığı hicvin hiphop kültüründeki karşılığı olan Diss, karşı tarafı sözcüklerin ve kaleminin gücüyle yenmek anlamına geliyor. İngilizce 'Dissrespect' kelimesinden gelen Diss, Rap argosunda disslemek, ayar vermek, ayar atmak veya dişlemek şeklinde kullanılır. Diss atıldığında karşı taraf ona cevap veriyorsa buna dissleşme veya dişleşme denir.

18-03-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar