Şarkıcılardan Konser Ücretlerine Rekor Zam

Şarkıcılardan Konser Ücretlerine Rekor Zam
Pandemiden en çok etkilenen müzik sektörü koronavirüs sonrası yeniden toparlanmaya başladı. Şarkıcılar sahne ücretlerine rekor zamlar yaptı.

Özellikle son iki yıldır pandemi dolayısıyla en büyük zararı gören sektörlerin başında müzik camiası geliyor. Müzik piyasası konserlerin yapılamaması sebebiyle çok büyük sıkıntılar yaşadı ve hatta ne yazık ki bu dönemde bazı müzisyenler intihar etti, bazıları enstrümanlarını satışa çıkardı, bazıları mesleği bırakarak başka işlere yöneldi. Yine bu dönemde pek çok şarkıcı maddi açıdan zor anlar yaşadı. Pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte yeniden başlayan konserler bir nebze olsun müzik piyasasına nefes olurken şarkıcılar ve sevenleri yeniden bir araya gelmeye başladı. Ancak bu seferde son dönemlerde artan fiyat artışları şarkıcıların konserlerinde daha az seyirci olmasına sebep olmaya başladı. Şarkıcıların her şeye yapılan zamlar gibi kendi bilet ücretlerine de zam yapması ve bu zammın rekor denilebilecek seviyede yüksek olması bir anda zaten alım gücü zayıflayan müzik severleri vurdu.  

Rekor Zamlar Yapıldı

Koronavirüs salgınının etkisini kaybetmesiyle birlikte halk konserleri, ya da otellerde ya da benzeri yerlerde şarkıcıların verdiği konserler müzik severler tarafından dolup taşmaya başlamıştı. Ancak tam da yine bu dönemde pek çok şeye yapılan zamlar şarkıcıların biletlerine de zam yapmasına sebep oldu. Şarkıcılar sahne ücretlerine yaptıkları zamlarla bir anda gündem oldular. Özellikle Gülşen, Ebru Gündeş, Sibel Can, Ajda Pekkan gibi üst düzey şarkıcıların sahne ücretlerine yaptıkları zam ister istemez biletlere yansıdı. Bu zamlarla sahne ücretlerine iki hatta üç kat zaman yapan şarkıcılar konserlerden aldıklarını katlamaya başladılar.

Kim Ne Kadar Alıyor?

Şarkıcılar son dönemde sahne ücretlerine peş peşe zamlar yapmaya başladı. Pandemi sonrası sahnelere dönen ve sevenleriyle buluşan şarkıcılardan en çok konser veren ve ayda yaklaşık 15 gün konser veren Gülşen ilk sırada yer alıyor. Yine sahne ücretine en çok zammı da Gülşen yaptı ve sahne ücretini üç katına çıkararak 400 Bin TL almaya başladı. Yaz sezonunu dolduran ünlü şarkıcının artık gelen teklifleri geri çevirdiği öğrenildi. Öbür taraftan diğer şarkıcılarda ücretlerine zam yaptı. Son duruma göre konserlerinde şarkıcılardan

·         Gülşen 400 Bin TL

·         Sibel Can 400 Bin TL

·         Ebru Gündeş 400 Bin TL

·         Ajda Pekkan 750 Bin TL

·         Sertap Erener 300 Bin TL

·         Alişan 200 Bin TL

·         Berkay 200 Bin TL

·         Cem Belevi 80 Bin TL

·         Cenk Eren 120 Bin TL talep ediyor. Bu ücretlerin özel organizasyonlarda ayrıca arttığı belirtiliyor.

31-03-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar