TRT’den Yeni Dizi Atağı! Dünyada Ses Getiren ‘’Yeşil Vadinin Kızı’’ Dizisi Geliyor!

TRT’den Yeni Dizi Atağı! Dünyada Ses Getiren ‘’Yeşil Vadinin Kızı’’ Dizisi Geliyor!
TRT’den yeni bir dizi daha geliyor! Dünyada ses getiren yabancı dizi ‘Anne With An E’ isimli dizinin Türkiye uyarlaması ‘’Yeşil Vadinin Kızı’ olacak. İşte diziyle ilgili ayrıntılar

TRT’den dizi atakları ardı ardına geliyor! En son ‘Kara Tahta’ ve ‘Kasaba Doktoru’ dizileriyle adından söz ettiren TRT 1, bu kez bir uyarlama ile gelecek. ‘Yeşil Vadinin Kızı’ adlı dizi dünyada ses getiren yabancı bir dizi olan ‘Anne With An E’ isimli dizinin Türkiye uyarlaması olacak. Anne with an E, Lucy Maud Montgomery’nin klasik çocuk edebiyatı Anne Green of Green Gables’dan uyarlanan Kanadalı bir dizi televizyon dizisi. Dizi Netflix’te üç sezon olarak yayınlandı ve çok büyük ilgi gördü. Yeşil Vadinin Kızı dizisinin fragmanı ve Afişi yayınlandı. Yeşil Vadinin Kızı dizisinin konusu ne? izleyiciler merak ediyor. Yeşil Vadinin Kızı dizisinin oyuncuları kimler? Dizi nerede çekildi? Ne zaman yayınlanacak? İşte tüm merak edilen soruların cevapları…

 

Yeşil Vadinin Kızı Dizisi Fragmanı

Lucy Maud Montgomery’nin çocuk romanından uyarlanan Anne With an E dizisi dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. Netflix’in 3 sezon süren dizisi, hem atmosferiyle hem oyuncu kadrosuyla çok sevildi. Başrollerinde Amybeth McNulty’nin yer aldığı dizi çok sayıda TV ödülünün de sahibi oldu. Türkiye uyarlaması olan Yeşil Vadinin Kızı dizisinin ise ilk tanıtım fragmanı yayınlandı.

TRT 1’de Yayınlanacak ‘Yeşil Vadinin Kızı’ Dizisi Geliyor!

Yeşil Vadinin Kızı dizisi, Yeşil Yapım’dan Özkan İpek’in yapımcılığıyla hayata geçirildi. Yönetmen koltuğunda Murat Şenöy ve Çağır Nurhak Aydoğdu’nun oturduğu dizinin başrolünü Türkiye’nin son dönemde en başarılı çocuk oyuncularından biri olan Beren Gökyıldız üstleniyor. 

Beren Gökyıldız, dizideki ‘Anne’ karakterinin Türk versiyonu olan ‘Melissa’yı canlandıracak. TRT 1’de ekrana gelecek dizinin afişi de yayınlandı.

Beren Gökyıldız, küçük yaştan beri setlerde yer alan ve Latin Amerika’da hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan bir çocuk oyuncu. Şimdide çok etkileyici bir projeyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


12 yaşındaki Beren Gökyıldız, daha beş yaşındayken Kocamın Ailesi isimli diziyle adını duyurmuştu. O yaşta setlere adım atan Gökyıldız performansıylada çok beğenildi. İkinci dizisi olan Anne isimli dizide canlandırdığı Melek karakteriyle oyunculuktaki başarısını kanıtladı ve herkesin sevgilisi oldu. Ardından Kızım dizisinde Öykü karakterinde de başarılı bir performans gösteren oyuncu, Bizim Hikaye’de ise Ayşe karakterini canlandırdı. Beren Gökyıldız en son Çocukluk isimli dizide rol almıştı.


Yeşil Vadinin Kızı Dizisi Nerede Çekildi?

Yeşil Vadinin Kızı dizisinin çekimler İstanbul’da gerçekleşti. Dizinin çekimleri, Polenezköy ve Şile bölgesinde çekiliyor.

Yeşil Vadinin Kızı Dizisi Konusu

Lucy Maud Montgomery’nin klasik çocuk edebiyatı Anne Green of Green Gables’dan uyarlanan Kanadalı bir dizi televizyon dizisi Anne With E’nin hikayesi şöyle:

İki kardeş olan Matthew ve Marilla Cuthbert çiftliklerinin işlerine yardımcı olması amacıyla yetimhaneden bir erkek çocuğu evlat edinmeye karar verirler. Matthew evlat edindikleri çocuğu almaya tren istasyonuna gittiğinde bir erkek çocuğu yerine hayal gücü geniş, konuşkan, neşeli, enerjik, 13 yaşında bir kız çocuğunu evlat edindiklerini fark eder. Bu kız çocuğu Anne’nin ailesi o daha birkaç aylıkken ölmüş ve Anne de bu zamana kadar farklı ailelerde hizmetçilik yapmıştır.

Matthew, Anne’nin kalmasını isterken Marilla işe yaramaz ve öksüz bir kız olması nedeniyle Anne’e güvenmez. Bir yanlışlık üzerine Anne’i yetimhaneye geri gönderirler. Daha sonra yaptıkları korkunç yanlışı fark edip Anne’i bulmaya çabalarlar. Anne, Cuthbert kardeşlerle yaşamaya başladığında okul arkadaşları ve yaşadıkları mahalledeki komşuları tarafından dışlanır. Fakat Anne zekası, problem çözme yeteneği ve hayal gücü sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelir.


‘Yeşil Vadinin Kızı’ Dizisi Oyuncuları Kim?

Yeşil Vadinin Kızı dizisinin başolünde Beren Gökyıldız oynarken, dizinin oyuncu kadrosunda ise, Aslı Altıkulaç Saçar (Meleğin Halası), Ece Gürer (Yeşim Öğretmen), Deniz İrem Morkoç (Kübra isimli çocuk oyuncu), Dila Uca, Berfin Alarçin (Büşra isimli çocuk oyuncu), Berk Yıldırım (çocuk oyuncu), Beril Özcan (Çocuk Oyuncu), Sezin Bozacı (Mahinur), Onur Dikmen (Metin), Ezgi Ulusoy Tamer, Aslıhan Aksel (Çocuk Oyuncu), Özkan İpek (Çocuk Oyuncu), Görkem Ece Ercan ve Mert Aydoğdu yer alıyor.



Aslı Altıkulaç Saçar (Meleğin Halası)


Ece Gürer (Yeşim Öğretmen)


Ezgi Ulusoy Tamer


Görkem Ece Ercan


 Mert Aydoğdu


Onur Dikmen (Metin)


Sezin Bozacı (Mahinur)


Aslıhan Aksel


Berfin Alarçin (Büşra)


 Beril Özcan


Berk Yıldırım


Deniz İrem Morkoç (Kübra)


Dila Uca

31-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar