Savcılık, Netflix'in yeni dizisi 'Aşk 101' hakkında kararını verdi!

Savcılık, Netflix'in yeni dizisi 'Aşk 101' hakkında kararını verdi!
Son günlerde yaptığı yayınlarla sık sık eleştirilen Netflix’in yeni dizisi Aşk 101 hakkında yoğun şikâyetler artınca savcılık harekete geçti ve kararını verdi İşte o karar!

Son günlerde yaptığı yayınlarla ve içerikle sık sık eleştirilen Netflix’in yeni dizisi Aşk 101 hakkında yoğun şikâyetler artınca savcılık harekete geçti. Ay Yapım'ın koordine ettiği ve başrollerinde Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Kubilay Aka, Alina Boz, Mert Yazıcıoğlu, İpek Yazıcı, Selahattin Paşalı, Bade İşçil ve Tuba Ünsal gibi isimlerin yer aldığı Aşk 101 dizisi için yapılan şikâyetleri değerlendiren savcılık nihayet kararını verdi. İşte o karar ve detaylar haberimizde.

Savcılık, Netflix'in yeni dizisi 'Aşk 101' hakkında kararını verdi!

Ülkemizde faaliyete geçtiği günden beri ilgiyle takip edilen bazen de özellikle ülkemizin geleneklerine uymadığı yönünde eleştirilen alan Netflix yine bir şikâyet haberiyle gündemin başköşesine oturdu. Bu seferki şikâyetin konusu olan Aşk 101dizisiydi ve şikâyet konusu dizinin dünyada da tepki çeken 'gençleri eşcinselliğe özendiriyor' gerekçesiydi. İşte Netflix’in yeni dizisi Aşk 101 dizisindeki eşcinselliği özendiriyor konusu savcılığı harekete geçirdi ve savcılık kararı açıklandı.

Paralı ve üyelikle izleniyor

Gençleri eşcinselliğe yönlendirerek yetişme aşamasındaki bireylerin gelişimini olumsuz etkileyen Netflix Türkiye yapımı "Aşk 101" dizisi ile ilgili çok sayıda şikâyetin yapıldığı CİMER konuya duyarsız kalmadı ve dizi hakkında savcılığı harekete geçirdi. Müfettişlerin değerlendirmesini dikkate alan savcılık, şikâyete yönelik soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İhbar değerlendirmeye alınmadı

1998 yılında bir lisede okuyan gençlerin hikâyesini anlatan Aşk 101dizisi yeni yayınlanmasına rağmen şikâyetlere konu olmasıyla tanındı. Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Selahattin Paşalı ve İpek Filiz Yazıcı gibi genç isimlerin görev yaptığı dizi önce gençleri ahlaksızlığa teşvik ettiği, Türk aile yapısına uymadığı gerekçesiyle eleştirilen dizi son olarak yetişme çağındaki gençleri eşcinselliğe teşvik ettiği yönünde Cimer’ ihbar edildi. Konuya ilgisiz kalmayan ve müfettişlerin incelemesiyle harekete geçen savcılık Netflix kanalının paralı olması ve üyelik yoluyla yayın yapan bir platform olması hasebiyle ihbarın değerlendirmeye almamaya kanaat getirdi. Savcılık yapılan ihbarı 'Kişilerin özgür iradeleri kapsamında paralı ve üyelikle izlenebilen içeriklerin soruşturma konusu yapılamayacağı' gerekçesiyle kovuşturmaya yer yoktur" sözleriyle dikkate almadı.

Savcılığın kararındaki garip ifade ise duyarlı vatandaşların tepkisine yol açtı. İhbar edilen Aşk 101 dizisinin kamuya açık bir televizyon programında yayınlanmamasını ölçü alan savcılık, dizinin yayınladığı Netflix platformuna üye olunması gerektiğini hatırlattı ve nihai kararını açıkladı. “Kişilerin hür iradesiyle para vererek izlediği bir dizide insanların yine iradesiyle izlememesi gerektiği dikkate alınarak kovuşturmaya gerek görülmemiştir.”

08-05-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler