Usta oyuncu Cüneyt Arkın'dan yeni dizilerle ilgili çarpıcı açıklamalar!

Usta oyuncu Cüneyt Arkın'dan yeni dizilerle ilgili çarpıcı açıklamalar!
Türk sinemasının efsane oyuncularından biri olan Cüneyt Arkın, Yeşilçam'la günümüzdeki dizileri karşılaştırdı. Arkın'dan yeni nesil dizilere eleştiri geldi. İşte detaylar!

Türk sinemasının en büyük oyuncularından biri hiç kuşkusuz Cüneyt Arkın. Arkın, Türk sinemasında gücün ve cesaretin temsilcisi, yakışıklı korkusuz jön karakterlerin en önünde yer alıyor. Ünlü oyuncu her zaman aksiyonu yüksek vurdulu, kırdılı yapımlarda heyecan dorukta izlendi.  Bunun yanında romantik rollerin de başarıyla üstesinden gelen efsane oyuncu rolünde centilmenliği de elinden bırakmıyordu. Cüneyt Arkın, film çekimlerinde en hareketli en zor sahnelerde dahi dublör kullanmıyordu. Usta sanatçı günümüzde yayınlanan dizilerle Yeşilçam yapımlarını Sarıyer Gazetesi’ne değerlendirdi.

Bizim filmlerimiz sıcak ve samimiydi

Ünlü oyuncu günümüzde yayınlanan dizilerden pek de memnun değil. Cüney Arkın, yaptığı kıyaslamada, şiddet içeren, mafya temasının bol bol kullanıldığı dizilerden yakındı. "Bizim filmlerimiz sıcak samimi ve çok dürüsttü" diyen Arkın şöyle devam etti; "Halkın değerlerini canlı tutuyordu. Onlara zarar vermemek tek amacımızdı. Sanıyorum genlerimizde doğuştan sanatla ilgili genler olmalı. Bir sanatçı halkına örnek olmalıdır. Çünkü halk kendini sanatçıyla özdeşleştitirir. Gece gündüz çalıştım. Gençliğimin farkına varmadım. Bir dizide adam iki delikaylıyı diz çöktürüp kafalarına sıktı. Böyle sinema olmaz." Filmlerinde adeta sahneyi yaşatan Arkın, rollerinin hakkını tam manasıyla veriyordu. Kavga sahnelerinde adeta bitmek bilmeyen enerjisiyle seyirciye de sınırsız heyecan yaşatan Arkın, hep güçsüzün yanında yer alarak seyircinin gözünde kahramanlaşıyordu.

Arkın: 250 film çektim

Her filmin hayatında ayrı bir iz bıraktığını söylüyor Arkın. "Vatandaş Rıza, Yıkılmayan Adam, Malkoçoğlu" bunlardan bazıları diyor usta oyuncu. Anılarından da bahseden Arkın, "Yabancı bir filmci kaç film çektiğimizi sordu. 250 film çekmiştim. Çok olmasın diye 100 film dedim. Hayret içinde "sen ya çok zengin ya da çok yaşlısın" dedi" şeklindeki yaşadığı olayı anlattı. Romantik filmlerin centilmen oyuncusu Arkın, sizi genelde hangi oyuncuyla yakıştırıyorlardı sorusuna ise "Genelde Türkan Şoray ve Fatma Girik" diyor. Sarıyer’i çok sevdiğini belirten Usta oyuncu, "Bir memleket hasreti sanki. Sarıyerin her karış toprağını memleketimden bir parça toprak gibi sevdim. Sarıyer benim sevgilimdir. Ona sahip çıkın. Size emanet ediyorum" diye sözlerini tamamladı.

07-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar