Seda Sayan'ın programında göbek atan doktora inceleme başlatıldı

Seda Sayan'ın programında göbek atan doktora inceleme başlatıldı
Seda Sayın'ın gündüz kuşağı programında göbek atan doktor sosyal medyanın gündemine düşmüştü. Opr. Dr. Banu Küçükpolat hakkında inceleme başlatıldı.

Sabahın Sultanı Seda Sayan programına katılan Opr. Dr. Banu Küçükpolat'ın canlı yayında göbek atması çok konuşulmuştu. Gelen tepkiler üzerine Türk Tabipler Birliği (TTB) inceleme başlattı. Ekranların sevilen ismi Seda Sayan yeni sezonda Star Tv'de sabah programı yapmaya başladı. Ünlü sanatçı Seda Sayan'ın programına konuk olarak katılan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat programda dans etmişti. Seda Sayan'la karşılıklı göbek atan Banu Küçükpolat farklı kesimlerce eleştirilere hedef oldu. Sosyal medyada da program gündem oldu. Yaşananların ardından Opr. Dr. Banu Küçükpolat hakkında inceleme başlatıldığı açıklandı.

Seda Sayan'ın programında dans eden doktora inceleme

Seda Sayan yıllardır televizyonda gündüz kuşağı programları ile ekrana geliyor. Yemek programları, eğlence programları da yapan Seda Sayan yeni sezonda sabah programı ile izleyici karşısına geçti. Sabahın Sultanı Seda Sayan programını hazırlayan ünlü sunucu programına sağlık konuları hakkında bilgi veren doktorları da çağırıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat da programa katılarak kendi alanıyla ilgili bilgiler verdi. Seda Sayan'ın programın sonuna doğru yönlendirmesiyle dans etmeye başlayan Opr. Dr. Banu Küçükpolat dikkat çekmişti. Programın ardından Küçükpolat hakkında inceleme yapılması için Türk Tabipler Birliği İstanbul Başkanlığına TTB tarafından çağrı yapıldı.

TBB'nin inceleme yapılmasını istediği Opr. Dr. Banu Küçükpolat olayı için aşağıdaki ifadeler kullanıldı;

"'Sabahın Sultanı Seda Sayan' adlı televizyon programında konuk olan Op. Dr. Banu Küçükpolat’ın tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmesini ve sonucundan tarafımıza ve ilgililerine bilgi verilmesini bekleriz."

TBB'nin inceleme talebi de sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Sosyal medyayı ikiye bölen olayda bir kesim Opr. Dr. Banu Küçükpolat'ın dans etmesini normal karşılarken diğer kesim doğru bulmadığını dile getirdi. Öte yandan TBB de yaptığı çağrı da konunun meslek etiği açısından incelenmesini istemişti. TBB gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaptı;

"Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) şikayet başvurusu olduğunda oda tüzel kişiliğinin şikayeti inceleyip kendi yetkisi ile vereceği karara dayanan benzer nitelikteki yazı örneği ile birlikte şikayetler ilgili odalara iletilmektedir.

Her gün yapılan 50-60 civarında benzer iç yazışmadan biri, hekimin televizyon programında dans etmesi ile ilgili olduğu izlenimi verecek şekilde haberlere yansımıştır. Gerek TTB gerekse tabip odaları, hekimlerin hekimlik mesleğinden doğan yükümlülük ve etik ilkelerle uyumlu mesleki uygulamasını denetleme yetkisine sahip olup; bunun dışında “dans etmesi” gibi özel yaşamına ilişkin bir değerlendirmede bulunmaz.

Hekimlik mesleğinden doğan yükümlülük ve etik ilkelerle uyumlu mesleki uygulamanın ihlali yönünde bir iddia ve şikayet olduğunda da TTB, tabip odalarının soruşturma açıp açmayacağını, açacaksa hangi maddelerden soruşturma açacağını değil; tıbbi deontoloji ve etik ilkeler yönünden değerlendirme yapılması talebini iletir. Karar verici merci, oda tüzel kişiliğidir."

29-09-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar