Selahattin Eyyubi dizisi sete çıktı

Selahattin Eyyubi dizisi sete çıktı
Türk ve Pakistan ortaklığında çekilecek olan ve TRT 1 ekranlarında yayınlanacak Selahaddin Eyyubi dizisinin çekimleri başladı.

Bu sezonun en çok merak edilen yeni dizilerinden biri olan ve TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları ekrana gelecek olan Selahaddin Eyyubi dizisinin çekimleri başladı. İstanbul ve Gebze’de kurulan özel platoda gerçekleştirilen çekimlerin ilk gününün oldukça heyecanlı geçtiği öğrenilirken dizinin tanıtımının çok yakında yayınlanmaya başlayacağı öğrenildi. Akli Film tarafından hazırlanan ve pazartesi akşamları seyirciyle buluşan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yerine yayın akışına konulacak olan Selahaddin Eyyubi dizisinin oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Ünlü komutan ve devlet adamı Selahaddin Eyyubi’nin hayatını anlatacak olan dizinin ortalama 3 sezon olarak planlandığı öğrenildi. Senaryosunu İsa Yıldız’ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Sedat İnci yer alıyor. Proje tasarımının Emre Konuk’a ait olduğu dizinin yayın tarihinin ise ekim ayının sonu olduğu öğrenildi.

Türk Pakistan ortak yapımı

Geçtiğimiz gün sete çıkarak çekimlere başlayan ve bu sezonun en çok merak edilen yapımlarından olan Selahaddin Eyyubi dizisi çok yakında TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak. Dram ve macera türünde ele alınacak olan dizi Akli Film ve Pakistanlı yapım şirketi Ansari Shah Film ortaklığında çekiliyor. Dizi için kurulan özel platoda çekimlerin yapıldığı öğrenilirken dizinin yayın tarihinin ekim ayının sonu gibi olduğu öğrenildi. Pazartesi akşamları ekrana gelen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin son iki bölümünün yayınlanmasının ardından yayın hayatına başlayacak dizi seyirci tarafından da heyecanla bekleniyor. Kudüs Fatihi olarak da bilinen ünlü komutan Selahaddin Eyyubi’nin hikayesini anlatacak dizi için büyük bir hazırlık yapıldı ve dizinin çekimleri için özel platolar kuruldu. Büyük bir bütçeye sahip olan dizi aynı zamanda Akli Film’in TRT için çektiği dönem dizilerinden biri olarak dikkatleri çekiyor.

Selahaddin Eyyubi oyuncuları

Akli Film ve Ansari Shah Film ortaklığında hazırlanan Selahaddin Eyyubi Dizisi çok yakında TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak. Sedat İnci’nin yönetmen koltuğunda yer aldığı dizinin oyuncu kadrosunda, Uğur Güneş, Dilin Döger, Hakan Vanlı, Buse Varol, Seda Yıldız, Doğan bayraktar, Ekin Türkmen, Özgür Cem Tuğluk, Gökçe Akyıldız ve Mehmet Ali Nuroğlu yer alıyor.

27-09-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar