Sen Anlat Karadeniz’de Çocuğa Tımar Şiddeti!

Sen Anlat Karadeniz’de Çocuğa Tımar Şiddeti!
Atv'nin başarılı yapımlarından Sen anlat Karadeniz yayınladığı sahne ile seyircinin büyük tepkisini çekti. Dizi RTÜK'e şikayet edildi. Peki o sahne neydi? Detaylar haberimizde!

Sinegraf tarafından Atv için yapılan ve yapımcılığını Osman Sınav’ın üstlendiği Sen Anlat Karadeniz ikinci sezonunda ve yine reytinglerde başa oynuyor. Dizi içerisindeki şiddet sahneleriyle bir türlü gündemden düşmüyor. Özellikle kadına şiddet konusunda sabıkalı olan dizi bu yüzden pek çok kez RTÜK’e şikayet edildi. Sen Anlat Karadeniz bu sefer yine bir skandalla gündeme geldi. Dizi bu sefer de çocuğa şiddet sahnesi yayınlandı ve bu sahnelerle sosyal medyada büyük tepki topladı. Başrollerinde İrem Helvacıoğlu ve Ulaş Tuna Astepe'nin yer aldığı dizi ikinci sezonunda ve gelecek sezon yayınlanmayı da garantilemiş durumda. Ancak dizi anlattığı hikaye kadar sansasyonel sahneleriyle de gündemden düşmüyor. Detaylar Canlıtv farkıyla haberimizde.

Çocuğa Tımar Tepki Topladı!

Daha önce birçok kez 'kadına işkence' sahneleriyle tepki çeken Sen Anlat Karadeniz dizisi yine sosyal medyada gündem oldu. Başladığı günden beri sosyal medyada pek çok kez kadına şiddet sahnelerinden dolayı tepki çeken ve hakkında RTÜK’e birçok kez şikayette bulunulan Sen Anlat Karadeniz bu sefer yine gündemde. Ancak bu sefer tepkiler dizideki kadına şiddet sahneleri sebebiyle değil daha vahimi çocuğa şiddet sahneleri sebebiyle oldu! Peki, sosyal medyanın tepki gösterdiği dizide çocuğa şiddet sahnesinde neler yaşandı ve sahne neden bu kadar tepki çekti? Seyircinin çocuğa şiddete bakışı ve Sen Anlat Karadeniz’e tepkileri bu hafta çok konuşuldu.

Çocuğa Tımar sahnesinde Neler Anlatıldı?

Sen Anlat Karadeniz’in tepki çeken çocuğa şiddet sahnesinde ata tımar yapamayan bir çocuğa, sırf bu sebepten şiddet uygulandığını gösteren sahne, sosyal medyanın gündemine yerleşti. Kullanıcıların çoğu, artık bu şiddet sahnelerinin özendirici olmaya başladığı yorumlarında bulundu. 'Kadına işkence' sahneleriyle tepki çeken ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisi bu kez ‘çocuğa şiddet’ nedeniyle gündemde. “Sana hayat dersi veriyorum" repliğiyle atı tımar edemeyen çocuğun ‘sırtının tımarlandığı’ sahne sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Dizinin bahsi geçen sahnesinde 'evin beyi'nin 'Sana hayat dersi veriyorum' repliğiyle yanında çalışan Davut'un atı tımar edemeyen oğluna 'Hayvan bu, diyemez ki canım yanıyor yapma, diyebilir mi?' diyerek çocuğun tişörtünü çıkarttırdığı ve 'tımar böyle yapılır' diyerek küçük çocuğa işkence ettiği görülüyor. Dizinin takipçileri bir çocuğa dönük şiddet sahnelerinin mazeretinin olamayacağını söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Seyirciler sahneden dolayı diziyi RTÜK’e şikayet yağmuruna tuttu.

 

26-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar