Seray Kaya Kuruluş Osman’daki rolünü anlattı

Seray Kaya Kuruluş Osman’daki rolünü anlattı
TRT1’in en başarılı dizilerinden biri olan tarihi dönem yapımı olan Diriliş’in devamı olarak 2 sezondur ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisi yoluna doludizgin devam ediyor.

Çarşamba akşamları yayınlanan Kuruluş Osman, bayrağı devraldığı Diriliş dizisini aratmadı. Öyle ki dizide yer verilen karakterleri tarihsever izleyici tarafından beğenilerek izleniyor. Bunlardan biri olan Lena karakterini canlandıran Seray Kaya, Kuruluş Osman’daki rolünü anlattı. Bozdağ Film’in açtığı YouTube kanalına röportaj veren Seray Kaya, başarıyla canlandırdığı Lena karakteri hakkında ne düşünüyor? Şimdi detaylar

Seray Kaya Kuruluş Osman’daki rolünü anlattı

TRT1’in en başarılı dizilerinden biri olan tarihi dönem yapımı olan Diriliş’in devamı olarak 2 sezondur ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisi yoluna doludizgin devam ediyor. Dizinin özellikle bu sezon ortaya çıkan karakteri Lena Hatun karakteri ve ona hayat veren Seray Kaya da beğeniyle takip ediliyor. Genç yaşına rağmen usta oyunculara taş çıkartan Seray Kaya, diziyle ilgili Bozdağ Film YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

Lena yeniden doğdu

Büyük bir keyifle oynadığı Lena karakteri ile ilgili samimi açıklama yapan Seray Kaya, rolünü şu cümlelerle anlattı: “Lena güçlü bir kadın. Geldiği hayat zalimlerin olduğu bir yer. Kötü bir dünyanın içinden çıkıp Savcı Bey ile buluştu ve yeniden doğdu. Hayat hikayesi beni çok etkiliyor. Çünkü babası gözlerinin önünde öldürüldü. Birçok acıya şahit oldu ama günün sonunda Savcı onun kahramanı oldu.”

Lise eğitiminden sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan Seray Kaya, kariyerine Huzur Sokağı dizisiyle başlamıştı. Kadın dizisiyle oyunculuğunu geliştiren Seray Kaya bir itirafta bulunarak son dizisinde zorlandığını söyledi. Lena karakteri dizide Savcı Bey’i ve Müslümanlığı seçtiği için “yeniden doğdu” diyen Seray Kaya, dizide yaşadığı unutulmaz an olarak ilk sahneyi gösterdi: “Ben hayatımda ilk kez çenemin titrediğine şahit oldum. İlk sahnem, hemşirem, canım Yeşim’leydi (Hazal Hatun) ve iyi ki onunlaydı. İyi ki ilk sahnemde çok kalabalık bir sahneye dahil olmadım. Çok daha zorlanabilirdim. Çadırda karşılıklı oynarken zaten muazzam bir oyuncuyla karşılıklı sahnem var, o ayrı bir durum. Ne yapacağımı hiç bilmediğim bir yerdeyim. En son oynarken çenemin titrediğini hissedip ‘Ben oynayamıyorum’ dedim. O an Yeşim geldi sarıldı ‘Bunu yapabiliriz. Bu sende var, bunu yapacaksın’ dedi. Sakinleştirdi beni. Sanki ilk projem, ilk kez kamera karşısına geçmişim gibi bir duygu oluştu bende. Çok güzel bir deneyimdi.”

24-04-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar