Serdar Ortaç İlk Kez 'Padişah' Şarkısının Hikayesini Anlattı

Serdar Ortaç İlk Kez 'Padişah' Şarkısının Hikayesini Anlattı
Serdar Ortaç, kendi bestesi olan 'Padişah' parçasının hikayesini ilk kez anlattı. "O zaman bana caka satan biri vardı..." 

Kim Milyoner Olmak İster'in yılbaşı özel bölümüne konuk olan Serdar Ortaç, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü şarkıcı, kendi bestesi olan 'Padişah' parçasının hikayesini ilk kez anlattı. "O zaman bana caka satan biri vardı..." 

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yılbaşı özel bölümünde bu kez birbirinden değerli sanatçılar yarıştı. 90'lara damga vuran ünlü sanatçılardan Burak Kut, Emel Müftüoğlu ve Serdar Ortaç İmirzalıoğlu'nun konuklarıydı. Programda ilk yarışan isim Burak Kut oldu, ardından yarışma koltuğuna Emel Müftüoğlu oturdu.

Padişah'ın Hikayesi

Son yarışmacı olarak çıkan Serdar Ortaç ise yaptığı açıklamalarla, hem seyircileri, hem de ekran karşısında izleyenleri kahkahalara boğdu. "Binlerce Dansöz Var" şarkısıyla yarışmaya giriş yapan Ortaç, enerjisi ve pozitifliğiyle kendine hayran bıraktı. Hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulunan Ortaç, Sibel Can'ın seslendirdiği 'Padişah' şarkısını nasıl yazdığını da ilk kez açıkladı. Ortaç, "Sibel Can'a ilk sattığım şarkıyı mırıldanıyordum. Sonra sözler geliyordu seni sevdim ama hiçbir şeye yaramazsın, Allah cezanı versin. Böyle yazıyordum. Sonra yazdığımı ertesi gün tekrar açıyorum uyanıp. Dedim bu olmaz, hemen değiştirdim. En son üç yüzüncü değiştirmede, bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, bezirgan değil. Bu kadar güvenme hiç kendine, kimse şah değil, padişah değil diye düzelttim" şeklinde konuştu. "O zaman böyle bana caka satan biri vardı. Kendini çok yüksekte görüyordu. Galiba o aklıma geldi" diyerek şarkıyı nasıl yazdığını anlatan Ortaç, "Hepimiz aynıyız kardeş demeye getirdim hani. Kimse sultan değil, padişah değil" diyerek sözlerine devam etti. 

Ortaç'ın açıklamalarının üzerine Kenan İmirzalıoğlu, "Bu parçadan sonra o caka satan biri anladı mı parçanın kendisine yazıldığını" sorusunu yöneltti. Ortaç ise bu soruya verdiği "O süründü, şu an sürünüyor" cevabıyla seyircileri kahkahaya boğdu. Ünlü şarkıcı "Zannediyorlar ki parayı mezara götürecekler. Öyle yaşıyor millet vallahi bak. Babam vefat etti, tespihini yanına ben koydum mezarın. Bir tespih alabildi" diyerek duygusal anlar yaşadı.

Kim Milyoner Olmak İster'de Serdar Ortaç Ne Kadar Kazandı? 

Başarılı şarkıcı kazanacağı parayla neler yapmak istediğini yarışmanın başında söyledi. Ortaç, "Bugünün bir özelliği var. Kazanırsam eğer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlayacağım" sözleriyle seyircilerden büyük alkış topladı. Seyircilere de espirili bir şekilde seslenen Ortaç, "Hanımlar Kenan buradayken söyleyin. Eğer verirse bana da 30- 40 bin lira, bisikletle mahalledeki gecekondulara dağıtacağım. O yüzden bugün para kazanmamız lazım" diyerek yarışmaya başladı. Ortaç, 125 bin lira değerindeki 12. soruyu yanlış cevaplayarak, 60 bin liralık ödülle yarışmadan ayrıldı. 

"Hanımla Bol Bol Şarkı Yazdık"

Pandemi döneminde evde bol bol şarkı yazdıklarını anlatan Ortaç, eşi Seçil Gür'e de övgü dolu sözler söyledi. Ortaç, "Bol bol stüdyoya gidiyoruz. Seçil ile beraber benim hanımla. O da konservatuar mezunu olduğu için acayip şarkı yazıyor. Ben de zaten 30 yıldır yazıyorum. Şimdi iki kafadar bir araya gelince daha çok yazmaya başladık" şeklinde konuştu.

İmirzalıoğlu'nun "Zaten çok yazıyordun, şimdi daha mı çok yazıyorsun" sözleri üzerine başarılı şarkıcı, "Öyle güzel şarkılar var ki. Şu an canım çok istiyor okumayı ama çıkmadı diye okuyamıyorum. Ama süper şeyler yazdık" ifadelerini kullandı. Eşinin hem şarkı yazdığını, hem de kendisine bu süreçte çok büyük destekçi olduğunu söyleyen Ortaç, " 'Aşk bu kızılötesi, yaralı müzesi, hareket edemem' deyince dalga geçiyorlar ya hanım onları düzeltiyor .Olur mu oğlum böyle diyor " diyerek seyircileri güldürdü.

 

 

02-01-2021
Yazar Hakkında
Berfu Bayav

Berfu Bayav

İlk ve ortaöğretimini Antalya'da tamamlayan Oflaz, üniversite hayatına Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde başla .. devamı.. mail
Benzer Haberler
Yorumlar
Etiketler