Sevilen sanatçı Arif Şentürk vefat etti

Sevilen sanatçı Arif Şentürk vefat etti
Rumeli türküleriyle tanınan ünlü sanatçı Arif Şentürk hastaneye kaldırılmıştı. Sevilen sanatçı Arif Şentürk'ten acı haber geldi. Arif Şentürk hayatını kaybetti.

Sanat camiasının sevilen isimlerinden Arif Şentürk'ten acı haber geldi. Bir süredir hastalıklarıyla mücadele eden Rumeli türkülerinin sevilen ismi Arif Şentürk vefat etti. Usta sanatçı Arif Şentürk geçen günlerde hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağırlaşan Arif Şentürk'ün tedavisi yoğun bakım servisinde devam ediyordu. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen Arif Şentürk 81 yaşında hayata gözlerini kapattı. Rumeli türkülerinin usta isminin vefatı başta Rumelililer olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Rumeli türkülerinin ünlü ismi Arif Şentürk hayatını kaybetti

Rumeli türküleri ile tanınan ve sanat dünyasında önemli bir yeri bulunan Arif Şentürk 81 yaşında vefat etti. Bir süredir hasta olduğu bilinen Arif Şentürk hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakıma alınan Arif Şentürk'le ilgili Onur Akay bir haber paylaşmıştı. Kötü haberleriyle tanınan Onur Akay, "Rumeli türkülerinin ünlü ismi Arif Şentürk, maalesef yoğun bakımda ve durumu çok ağır" demişti. Arif Şentürk'ten bu akşam kötü haber geldi. Sevilen sanatçı Arif Şentürk 15 Şubat 2022'de verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Acı haber kısa sürede duyuldu. 81 yaşında vefat eden Arif Şentürk için çok sayıda dernek, kişi ve sanatçıdan başsağlığı mesajları geldi.

Arif Şentürk kimdir?

Usta sanatçı Arif Şentürk 1941 yılında Makedonya'nın Kumanova kasabasında doğdu. İlk ve ortaokulu bu kasabadaki Türk okulunda tamamlayan Şentürk, 1956 yılında ailesi ile Türkiye'ye göç etti. İstanbul Zeytinburnu'na Arif Şentürk, Yeşilköy ve Bakırköy Halkevi Müzik Okulları'nda eğitim aldı. TRT Amatör Sesler Sınavı'na 1975 yılında katılan Şentürk, başarılı oldu ve Nida Tüfekçi'nin desteğiyle tanınır bir sanatçı oldu. Arif Şentürk Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova ve Makedonya bölgelerinden derlediği tüküleri Türkçe söyledi. Safiye, Deryalar, Ramize gibi şarkılar Arif Şentürk'ün en çok bilinen eserleri arasında. Arif Şentürk yaşamı boyunca 12 albüm çıkardı. Usta sanatçı bir süredir devam eden hastalıkları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Arif Şentürk bugün 81 yaşında vefat etti.

15-02-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar