Rumeli Türkücüsü Arif Şentürk Yoğun Bakıma Kaldırıldı! ‘’Durumu Ağır’’

Rumeli Türkücüsü Arif Şentürk Yoğun Bakıma Kaldırıldı! ‘’Durumu Ağır’’
Ses Sanatçısı Onur Akay ‘’Rumeli türkülerinin ünlü ismi Arif Şentürk yoğun bakıma kaldırıldı, durumu ağır’’ açıklamasıyla sevenlerine durumunu duyurarak herkesten dua istedi

Rumeli Türkülerinin efsane ismi Arif Şentürk yoğun bakıma kaldırıldı. 81 yaşındaki sanatçının durumunu, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay 14 Şubat günü köşe yazısında Şentürk’ün yoğun bakımda olduğunu ve durumunun ağır olduğunu ifade etti. Şentürk’ün sevenlerinden dua istedi. Rumeli Türkücüsü ünlü sanatçı Arif Şentürk’ün sevenleri durumunu merak ediyor. Sanatçının hastalığı ne? Sevenleri bu soruları araştırıyor. İşte Arif Şentürk’le ilgili detaylar…

 

 Arif Şentürk’ün Hastalığı Ne? Arif Şentürk’ün Son Durumu Ne?

Balkan kökenli aileden gelen Arif Şentürk, 30’lu yaşlarda TRT’de girdiği yarışmada söylediği Rumeli türküleriyle adını duyurmaya başladı. Deryalar, Ramize ve Safiye gibi Rumeli türküleriyle tanınan bugun 81 yaşında olan Ünlü sanatçı Arif Şentürk’ten kötü haber geldi. Ses sanatçısı ve yazar olan Onur Akay, bugünkü köşe yazısında sanatçının sevenlerine son durumu hakkında bilgi verdi.

 

Rumelili türkü sanatçısı için dua isteyen Akay, yazısında ‘’Rumeli türkülerinin ünlü ismi Arif Şentürk, maalesef yoğun bakımda ve durumu çok ağır. Arif ağabey, 2018 yılının Kasım ayında bypass ve mvr kapağı tamiri operasyonları geçirmişti. Uzun süre hastanede tedavi gören Şentürk, kendini tam anlamıyla toplayamamış ve sahnelere bir süre ara vermişti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ise yine Rumeli türkülerinin tanınmış ismi Ramazan Günay’la el ele sahneye çıkmış ve Günay’ın sahnede kalp krizi geçirip vefat etmesi, Şentürk’ü derinden yaralamıştı. Ben kendisi ile telefonda konuştuğumda çok etkilendiğini söylemişti. Değerli sanatçımız için dualarınızı eksik etmeyin’’ ifadelerinie yer verdi. 

 

Arif Şentürk geçtiğimiz ay Kanal D’de yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olmuştu...

 

 

Arif Şentürk Kimdir? Arif Şentürk’ün Hayatı

Arif Şentürk, 1941 yılında Makedonya’nın Kuzeyinde yer alan Kumanova kentinde dünyaya geldi. Babası aslen Arnavut, annesi ise Boşnak’tır. Sanatçının 10 kardeşi bulunuyor.

İlk ve orta öğrenimini Kuzey Makedonya’da tamamladı. 1956 yılında ailesiyle birlikte Kırklareli’ne göç etti. Daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu ilçesine yerleşti.

Parasal anlamda zorluk çekmelerinden kaynaklı, 15 yaşından 30 yaşına kadar çeşitli işlerle uğraştı. Bunların arasında marangozluk, boksörlük, futbolculuk, hakemlik, berberlik gibi işler bulunuyor. Son olarak Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimleri aldı.


İlk Türk Halk Müziğine Adım atışı ise, 1974 yılında TRT radyosundaki Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması anonsuyla yarışmaya katılmaya karar vermesi ile gerçekleşti. Harbiye’de bulunan Mesut Cemil Stüdyosu’nda bir yarışma düzenlendi. Orada, önce Anadolu türküleri okuyan Şentürk, zaten o dönemde birçok Anadolu türküsü olmasından kaynaklı tutmaz denilerek, ‘’Sen Rumeli’den geldin, niye Rumeli türküleri okumuyorsun? Denmesi üzerine ‘Vardar Ovası’ ve ‘Bulut Gelir Seher’ türkülerini okuyan Arif Şentürk, Nida Tüfekçi’nin de desteğiyle Türk halk müziği dünyasına adım atmış oldu.


Rumeli türküleriyle adını duyuran Arif Şentürk, sanat hayatı boyunca birçok albüm yaptı. Kariyerine müzik dışında dizi, sinema oyunculuğu ve film müzikleri de yaparak devam eden sanatçı, birçok dizi ve filmde çeşitli rollerde de boy gösterdi.

2018 yılında bypass kalp ameliyatı geçiren sanatçı 2022 yılında yine kalp rahatsızlığı dolayısıyla hastanede tedavi görüyor.



Arif Şentürk Albümleri 

1987 - Deryalar

1987 - Yemen

1990 - Nazikem

1995 - Rumeli Türküleri

1998 - Kına Havası


Arif Şentürk Dizileri Ve Filmleri

 1985 - Soykırım

1987 - Umut Tüneli

1989 - Ramize

1993 - Yaşarken Öldüm

1994 - Beklenmeyen Misafir (Kadir)

1995 - Sıra Bende

1995 - Afilli Kemal (Şarkıcı)

1995 - Bir Rüya Gibi

1997 - Bitmeyen Bekleyiş (Arif)

1999 - Artık Dün Yok

2001 - Buruk Sevinçler Sokağı

2010 - Akasya Durağı

14-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar