Sezen Aksu’nun Hz. Adem ve Hz. Havva’nın İçinde Geçtiği Şarkı Sözleri Büyük Tepki Çekti!

Sezen Aksu’nun Hz. Adem ve Hz. Havva’nın İçinde Geçtiği Şarkı Sözleri Büyük Tepki Çekti!
Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Şahane Bir Şey Yaşamak adlı şarkısının sözleriyle halkın büyük tepkisini çekti. Şarkıda, ‘Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e’ sözleri yer alıyor.

Türkiye’nin ‘Minik Serçe’ olarak tanıdığını ünlü sanatçı Sezen Aksu, sosyal medyada gündem oldu. Ünlü sanatçı Sezen Aksu sosyal medyada ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli parçasının sözleri ile gündeme geldi. YouTube’da ilk olarak 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı parçasının ‘Binmişiz bir alamate, gidiyoruz kıyamete, Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e’ sözleri büyük tepki çekti. Haberle ilgili detaylar…
 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU: DİNİ DEĞERLERE HAKARET

Sezen Aksu, 2022 yılı Ocak ayında çekimlerini tamamlayıp yayınladığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı video klibinde, ilk Peygamber Hz. Adem (a.s) ile Hz. Havva hakaret etti iddasıyla halktan büyük tepki çekti.

Youtube ve birçok platformda paylaşılan yeni şarkısı ile Minik Serçe sevenlerine 2022 için iyi dileklerini iletse de binlerce kişi şarkıdaki o sözlere tepki gösterdi. Konunun gündeme gelmesinin ardından ise ‘Sezen Aksu’nun Hz. Adem ile Hz. Havva ile ilgili şarkı sözleri’ araştırmaları hız kazandı. 

Sezen Aksu’ya ait olan şarkı sözleriyle alakalı olarak pek çok kullanıcı tepkisini dile getirdi. Kısa sürede hashtag sezenaksu etiketi Twitter gündeminin tepesinde yer aldı.
Sezen Aksu için savcıların harekete geçmesi çağrısı yapılırken, çirkin sözleri sebebi ile tepkileri üzerine çeken Aksu, henüz bir açıklamada bulunmadı.



Sezen Aksu’ya Destek Mesajları Da Geldi

Aksu’ya gelen eleştirilerden sonra Mustafa Sandal, Seda Sayan ve Demet Akalın, ünlü şarkıcıya destek çıktı. 

Sandal yapılan bir paylaşıma yanıt vererek, ‘Sen otur oturduğun yerde! Gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır’ diyerek sert çıktı.

Sayan ve Akalın, ‘Sezen Aksu manevi değerimiz, ayrıca o bir halk ozanıdır’ mesajını paylaştı.

‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ Şarkı Sözleri


Türk pop müziğinin usta ismi Sezen Aksu, iki hafta önce ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısını sosyal medya hesabından paylaştı.

Aksu, Youtube’da yayınladığı parçasına bir de not düşmüştü ‘Size güzel bir yeni yıl dilemek için bir sürü cümle geçti aklımdan, hiçbiri içime sinmedi. O nedenle düşünmeden kalbimden geleni yazıyorum. Bu yılın hepimize daha iyi insan olabilmeyi, dünya üzerindeki canlı cansız her şeyin bütünlüğünü hatırlamayı, kendimizden başlayarak hakikatle yüzleşebilmeyi, koşulsuz özgürlüğün peşine düşmeyi, dayanışmanın kudretini idrak edebilmeyi, birbirimizin yaralarını sarabilmeyi, gitgide normalleştirdiğimiz şiddetin ve onu normalleştirmek için küçücük insan aklıyla oynadığımız oyunlardan utanabilmeyi, değişmeyi, dönüşmeyi, ilerlemeyi, her varlığı eşitleyen gerçek adaleti tesis edebilmeyi ve bunu mümkün kılacak aklı başımıza getirmesini diliyorum bütün kalbimle’ ifadelerini kullandı.

Acısıyla, tatlısıyla

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak, dimdik durmak

Bin bahane, bin oyun kurmak

Binmişiz bir alamate

Gidiyoruz kıyamete

Selam söyleyin o cahil

Havva ile Adem’e

Aha yine, aha yine

Önümüz uçurum, ardımız dağ

İlle yanacağız, yanacaklar

Elbette

Gül de var, diken de

Aşk da var, savaş da

Her şey hepimiz için

Kısmet hayatta

Yazın veda edişi

Şölenlerle, şarkılarla

Baharların gelişi

Kırmızı, mor, yeşil lila la la ne şahane

 

Adapte Türkçe: Söz: Sezen Aksu

Orijinal Eser Sahipleri: Alexander Dim Papaconstantinou, Sam Debbie, Djupstrom Bjorn Mats Johan, Hajji, Jannusi Achraf, Khayat Nadir

Düzenleme: Kivanch K.

Video Prodüksiyon: Videomite

16-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar