Sezin Akbaşoğulları ‘Selahaddin Eyyubi’ dizisine katıldı

Sezin Akbaşoğulları ‘Selahaddin Eyyubi’ dizisine katıldı
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi oyuncu kadrosu genişlemeye devam ediyor. Her hafta TRT'de izleyicisi ile buluşan diziye en son dahil olan isim Sezin Akbaşoğıulları oldu.

Beyaz Gelincik dizisi ile Türk halkının gönlüne taht kuran Sezin Akbaşoğulları TRT’nin iddialı Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisine İsmet Hatun karakteri ile dahil oldu. Akbaşoğulları daha önce aynı yapım şirketinin çektiği Uyanış Büyük Selçulu dizisinde de rol almıştı. 

Sezin Akbaşoğulları ‘Selahaddin Eyyubi’ dizisine katıldı

Büyük bir prodüksiyon ile TRT ekranlarında izleyicisi ile buluşan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi her geçen gün artan izlenme oranları ile hem yayıncısının hem de yapımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kudüs Fatihi ve Eyyubilerin kurucusu Selahaddin Eyyubi’yi Uğur Güneş’in canlandırdığı Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisine son olarak Sezin Akbaşoğulları dahil oldu. Beyaz Gelincik dizisi ile Türk halkının hafızasına kazınan, Ah Kalbim, Sen de Gitme, Uyanış: Büyük Selçuklu, Tetikçinin Oğlu gibi dizilerde rol alan Akbaşoğulları, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde İsmet Hatun karakterine hayat verecek.

Dizi, Türk - Pakistan ortak yapımı

Başrollerinde Uğur Güneş – Selahaddin Eyyubi, Mehmet Ali Nuroğlu – Nureddin Zengi, Seda Yıldız – Eyyub İbni Şadi, Zeynep Kumral – Fatma Hatun, Burak Sarımola – Şehinşah, Ali Ersan Duru – Turan Şah, Sezgin Erdemir – Şirkuh, Dilin Döğer – Süreyya Hatun gibi önemli isimlerin yer aldığı Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin yapımcılığını Esi Gülce, Kaşif Ensari ve Cüneyt Ali Şah yapıyor. Yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu dizinin yapımı Türk Pakistan ortaklığında gerçekleşiyor. Türkiye’den Emre Konuk’un patronu olduğu Akli Film ile Pakistanlı Ansari ve Shah Films’in ortaklaşa yapımını üstlendiği Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’nun devamı niteliğinde çekiliyor. 

Çekimler Gebze’de devam ediyor

Çekimleri Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kurulan dev platformlarda devam eden Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin son bölümünde Süreyya kimsenin beklemediği bir şekilde ihanet etmiştir. Bu durum hem esirlerin kaçmasına hem de Selahaddin’in esir düşmesine neden olmuştur. Sultan Nureddin de ağır yaralı olarak tedavi görmektedir. Sultan’ı vurmasına rağmen Nusrettin suçu Turan Şah’a atar iken sorumlu olarakta Selahaddin’i ilan eder. Selahaddin’i ve silah arkadaşlarını esirlerin peşine düşmemeleri için hapseden Nusrettin üstüne üstlük taht naipliğini ilan eder. Artık devletin başında Nusreddin vardır. Esir konusundan vazgeçecek ve Askalan’dan geri çekilecektir. 

14-12-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar