'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' dizisinin Süreyya Hatun’u Dilin Döğer kimdir?

'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' dizisinin Süreyya Hatun’u Dilin Döğer kimdir?
Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Uğur Güneş'le başrolleri paylaşan Dilin Döğer’in oyunculuk serüveni yeni başladı sayılır sayılmasına ama aranan oyuncular arasına girdi.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Süreyya Hatun karakterine hayat veren Dilin Döğer nerede doğdu? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde başrolleri paylaşan isimler kim? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi ve Dilin Döğer hakkında merak ettikleriniz yazımızda….

'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' dizisinin Süreyya Hatun’u Dilin Döğer kimdir?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Süreyya Hatun karakterine hayat veren Dilin Döğer’in kim olduğu, nereli olduğu, eğitimi, yer aldığı yapımlar merak edilenler arasında ön planda olanlar konusunda yer alıyor. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde UğurGüneş ile başrolleri paylaşan Dilin Döğer’in oyunculuk serüveni esasında daha yeni başladı sayılır sayılmasına ama güzel yıldız az zamanda gösterdiği performansı ile aranan oyuncular içinde yer almayı başardı.

Dilin Döğer kimdir?

22 Şubat 1995 de Diyarbakır’da dünyaya gözlerini açan güzel oyuncu balık burcudur.Memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen genç oyuncununçocukluğunun bir kısmı Diyarbakır’da diğer bir yarısı ise Mersin’de geçti.Sanatla içli dışlı bir çocukluğu olan Dilin Döğer bu iki şehri de çok sevdiğini ve kendine çok katkısı olduğunu belirtiyor.Diyarbakır’da Tan Sağtürk’ün açtığı bale kursuna giden Döğer bu sayede Anadolu Ateşi dans grubunda yer almayı başardı. Halaları resim ve müzik öğretmeni, dayısı ise yazar olan oyuncu bu etki altında sanata hep yakın oldu. Mozart, Bizet dinleyerek, tuvaller arasında bir hayatı olan genç oyuncu ilk, orta ve lise eğitimini Mersin’de aldı.Lisans eğitimini ise Ankara Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’ndealdı. Ailesiyle Ankara’ya yerleşen genç oyuncu üniversite okurken oyuncu olmaya karar verdi. Bu dönemde dans, müzik, resim, bale, opera, şan ve oyunculuk eğitimi aldı.

İlk dizisi Ex Aşkım

Bir ajansa kayıt yaptırması ile oyunculuk ile tanıştı. Ajansta menajer YağmurGökkaya ile tanıştı. Daha sonra oyunculuk eğitimine ağırlık veren Dilin Döğer çok değerli isimlerden oyunculuk eğitimi aldı. Birçok reklam filminde rol alan Döğer oyunculuğun yanı sıra diksiyon eğitimi de aldı. İlk televizyon macerası 2021 tarihinde Ex Aşkım dizisinde canlandırdığı Afife karakteri ile başladı. İngilizce yanı sıra Fransızca’ya da merak saran oyuncu daha sonra Goodnight Soldier filminde rol aldı. 2022 yılında O Kız dizisinde başrolü Erkan Petekkaya ile paylaşan güzel yıldız halen Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Süreyya karakterine hayat veriyor.

20-11-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar